Politică

Înscăunare predictibilă a lui Tuluc la Consiliul Județean Cluj

Consilierii județeni clujeni se întrunesc vineri în ședință pentru a lua act de demisia lui Horațiu Cătărig din funcția de vicepreședinte al forului județean. Acesta a decis să se retragă din funcție în urmă cu aproximativ o lună. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței figurează și proiectul de hotărâre privind alegerea noului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, vacantat de Cătărig.

Călin Tuluc confirmă

Numele cel mai de vehiculat pentru acest post de vicepreședinte a fost încă de la început cel al lui Călin Tuluc, care face parte din fostul PDL, asemenea lui Cătărig. De altfel, Tuluc a și confirmat că el este alegerea pentru această funcție. Liberalii au decis încă de acum aproximativ o lună acest lucru, mai exact la momentul în care i-au retras sprijinul politic lui Mihai Seplecan și i-au acordat în schimb sprijinul politic lui Marius Mânzat. Hotărârea acestora a fost atunci ca Tuluc să îl secondeze pe Mânzat, la conducerea CJ Cluj.

Cine este Tuluc?

Plecarea lui Cătărig de la conducerea CJ nu a părut deloc întâmplătoare. El era văzut ca un apropiat de-al lui Mihai Seplecan, astfel că nu este exclus să i se fi cerut demisia. Nu același lucru se poate spune despre relația lui Cătărig cu Alin Tișe, fostul președinte al CJ Cluj, în grațiile căruia nu se mai află. Dacă în urmă cu câțiva ani își petreceau concediile împreună, în resorturi exotice, în ultimul an cei doi au ajuns la cuțite.


Călin Tuluc însă este unul dintre oamenii de încredere ai lui Tișe, fiind cel care nu demult - în calitate de lider de grup al consilierilor PNL - a organizat o şedinţă în afara sediului Consiliului Județan, pentru a le cere colegilor săi să semneze o scrisoare de revoltă la adresa lui Mihai Seplecan.

De ce a demisionat Cătărig

La momentul demisiei, consilierul  județean Horațiu Cătărig spunea că nu vrea să fie amestecat în conflictele sau disputele dintre colegii de partid.


Horațiu Cătărig preciza totodată  că nu își dorește să continue o carieră în domeniul administrativ.

„Demisia mea este justificată de faptul că nu doresc să continui o carieră în administraţie şi este firesc să las locul altui coleg care doreşte să continue cariera administrativă şi după alegerile din anul 2016. Data plecării mele din funcţia de vicepreşedinte a fost stabilită de comun acord cu conducerea partidului încă din luna iunie 2015.


Nu am nicio implicare şi nu doresc sub nicio formă să fiu amestecat în conflictele sau disputele dintre colegii mei de partid.  
Cele mai importante proiecte de hotărâri pe care le-am iniţiat din funcţia de vicepreşedinte sunt proiectele ce privesc dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a spitalelor clujene, proiecte pe care colegii consilieri judeţeni le-au votat cu unanimitate, indiferent de partidul din care fac parte”, a spus atunci consilierul.

abonare newsletter