Politică

PSD analizează prezența la alegerile interne. Cum au votat pesediștii clujeni alegerea lui Dragnea în funcția de președinte al partidului

Liderii PSD analizează astăzi, în Comitetul Executiv Naţional, prezenţa la urne din scrutinul intern. În județul Cluj, prezența a fost de aproximativ 70%, adică social democrații clujeni nu s-au înghesuit să îl voteze pe Dragnea în funcția de președinte al PSD. Astfel, potrivit ultimelor rezultate, Clujul stă astăzi mult mai bine decât ieri seară, când procentele arătau că este pe ultimele locuri în țară în ce privește prezența la vot. A fost o eroare de comunicare, spun liderii PSD Cluj.

La Cluj, potrivit ultimelor rezultate, din totalul de membri aflați în evidența organizației județene, 11.151, numărul de membri prezenți la scrutinul intern a fost de 7.640, adică o prezență de aproximativ 70%, arată reprezentanții PSD Cluj. În municipiul Cluj-Napoca, prezența a fost de aproximativ 60%.

Voturi pentru DA - 7324
Voturi pentru NU - 252
Voturi nule - 64

"A fost un exercițiu democratic pentru noi, în care toți s-au implicat. Eu sunt mulțumit de rezultatul de la Cluj, am spus de săptămâna trecută, mă așteptam la peste 60% la Cluj", a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.


Cât despre procentele care situau ieri seară Clujul pe ultimele locuri ca prezență la urne, mai exact la puțin peste 20%, Remus Lăpușan spune că a fost vorba de o eroare de comuncare: "Nu vreau să intru în detalii, dar a fost o eroare de comunicare acolo, de raportare greșită a voturilor".

Prezenţă la vot a fost, la nivel național, de 81,23%.


Liviu Dragnea urmează să fie confirmat în funcția de președinte după ce l-au ales membrii de partid, la Congresul PSD din 18 octombrie.

abonare newsletter