Politică

Pesediștii clujeni NU SE LEAPĂDĂ DE PONTA nici când a ajuns în fața judecătorilor!

Îi va retrage sau nu "penalul" Dragnea sprijinul politic, după trimiterea în judecată pentru fapte de corupție?

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Ponta devine astfel primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului pentru fapte de corupție. Cariera sa politică este astfel terminată, dacă președintele interimar al PSD Liviu Dragnea îi va retrage sprijinul politic.


Susținut, deocamdată, de la Cluj

În pragul Congresului unde PSD-iștii își vor alege noua conducere, social democrații clujeni îl susțin pe Ponta și cred că lucrurile trebuie văzute “din perspectivă politică”.

“De ce nu s-au întâmplat aceste lucuri în urmă cu câțiva ani. Dacă era ceva de demonstrat, dacă ar fi existat niște fapte, de ce acum? Cred că tot ce se întâmplă are legătură cu politicul și cu presiunile care s-au tot făcut privind demisia. Are susținere din partea tuturor colegilor de la Cluj și nu numai. Premierul și-a făcut bine treaba, a făcut pentru clujeni cât nu a făcut Boc niciodată, care numai a tăiat. Trebuie văzute lucrurile prin prismă politică, instanța va decide. Și nu cred că trebuie schimbat de instituții de forță, lucrurile trebuie rezolvate în Parlament”, a spus Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.


PNL “se încălzește” pe margine

Pe de altă parte, rămâne de văzut ce vor face liberalii care s-au tot “jucat de-a guvernarea”, în Guvernul din umbră al PNL, dacă se pune problema astfel. Acum, ei susțin că se simt pregătiți să preia guvernarea.

“PNL a cerut demisia lui Ponta din funcție de premier. Este vorba de credibilitate, de imaginea țării noastre, din aceste considerente ar trebui să demisioneze din funcție. PNL este oricând pregătit să preia guvernarea, are oricând persoane pregătite pentru ministere. PNL are program de guvernare din care chiar PSD s-a inspirat”, a declarat vicepreședintele PNL Alin Tișe, care ar putea prelua Ministerul Afacerilor Interne, ocupând de altfel această funcție în Guvernul din umbră al partidului .


Încă o victorie a lui Dragnea în fața lui Ponta

Deşi liderii PSD au fost inițial de acord cu organizarea congresului la mijlocul lunii noiembrie, zilele trecute s-a decis totuși  ca acesta să aibă loc pe 11 octombrie. Social democrații au decis atunci ca la Congres să se supună la vot şi rămânerea la guvernare a PSD, la solicitarea lui Victor Ponta.

În luna iulie Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar al PSD, în cadrul Comitetului Executiv al partidului. În urma votului, s-a conturat şi tabăra dominantă din PSD, cea care l-a susţinut pe Dragnea. A pierdut, în schimb, Rovana Plumb şi implicit Victor Ponta. “Penalul” Dragnea a fost susţinut pentru funcţia de preşedinte al social democraţilor de Ion Iliescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter