Politică

Ce venituri au avut soțiile deputaților clujeni

Monitorul de Cluj vă propune o serie de articole despre afacerile pe care “le învârt” și ce venituri obțin soțiile politicienilor din Cluj.

Dacă ieri vă prezentam ce venituri au și mai ales cu ce se ocupă soțiile senatorilor clujeni, astăzi vă arătăm ce venituri au încasat partenerele de viață ale deputaților clujeni, în cursul anului trecut.

Cele mai multe dintre acestea lucrează în domeniul economic, fie la stat, fie în mediul privat. În Camera Deputaților însă, Clujul este reprezentat și de doamne.


Astfel, soția deputatului PSD de Cluj Cornel Itu, Maria, a obținut de la Curtea de Conturi, Camera de Conturi Cluj, suma de aproape 14.000 lei din audit financiar și audit de performanță. De asemenea, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, din activitatea de trezorerie și contabilitate public, aceasta a obținut 58.000 de lei.

Veniturile soției  deputatului UDMR de Cluj Mate Andras au fost mai modeste în raport cu ale celorlalte soții de parlamentar.  Erzsebet Mate a obținut, ca bibliotecar , aproape 10.000 de lei.


Soțul fostei liberale, actual membră ALDE Steluța Cătăniciu, Marius, a obținut de la DRDP suma de aproximativ 50.000 de lei.

Nici soțiile deputaților ALDE, foști PC nu au stat rău la capitolul venituri obținute anul trecut. Partenera de viață a deputatului Ioan Moldovan, Doina, a obținut de la SC Anda Proiect 4.000 lei, iar din pensie a obținut de asemenea 20.000 de lei. Simona Janeta Irimie, soția deputatului Mircea Irimie a avut anul trecut, în calitate de director administrativ la firma SC Flavius Nutritia SRL un venit de aproximativ 5.000 de lei. De asemenea, din închirierea unui spațiu a mai obținut 700 de lei.


Soția deputatului PNL Radu Zlati, Viorica, a obținut și ea venituri frumoase de la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), unde este director , mai exact 50.113 lei.Totodată, din funcția de președinte de comisie de autorizare a mai obținut 248 lei, potrivit declarației de avere  a soțului său, de pe site-ul Camerei Deputaților.

Maria Oros, soția deputatului liberal Adrian Oros a obținut de la un laborator de tehnică dentară suma de 17.000 de lei.


Astfel, în ce privește veniturile obținute de partenerii de viață ai deputaților liberali, doar la Elena Uioreanu a intervenit o schimbare, rubrica fiind acum goală. Aceasta pentru că Elena Uioreanu a divorțat între timp de fostul președinte de Consiliu Județean Cluj Horea Uioreanu.

Procesul de corupţie al lui Uioreanu a început în 2 martie 2015 la Tribunalul Cluj, după nouă luni de la trimiterea dosarului în judecată.  În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Tribunalul Cluj i-a înlocuit lui Uioreanu, la sfârşitul lunii martie, măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter