Politică

Emil Boc nu e vrut de PNL la Primăria Cluj

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu generează un nou scandal cu foștii democrat-liberali. El nu îl vrea pe Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Provenind din fostul PDL, candidatura lui Emil Boc nu este privită cu ochi buni de vechii liberali, în frunte cu prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, un lider foarte influent. „Și la Cluj va trebui să luăm în considerare un candidat pentru funcția de primar. Eu cred că Emil Boc nu mai candidează sau sper că se va ține de cuvânt și nu va mai candida”, a declarat Atanasiu, recent.

El s-a exprimat împotriva candidaturii lui Emil Boc și în ultima ședință a conducerii partidului, spunând că primarul Clujului a făcut campanie pentru Elena Udrea și Traian Băsescu, potrivit unor surse liberale citate de EVZ. De altfel, Boc s-a înscris, anul trecut, în Fundația Mișcarea Populară.


Co-președintele PNL Vasile Blaga i-a explicat că o fuziune se face cu bune și cu rele și că își asumă candidatura lui Emil Boc, au mai precizat aceleași surse. De altfel, luni, Blaga a fost cel care a anunțat că Emil Boc și-a anunțat înscrierea în cursa internă pentru Primăria Cluj: „Am avut aseară o discuție cu dânsul și am văzut și lista de azi dimineață prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă!”.

Şi președintele Klaus Iohannis povestește în ultima sa carte „Primul pas” despre faptul că Emil Boc l-a evitat de mai multe ori în campania electorală, în loc să-l susțină. Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată când s-a dus la Cluj, a scris Iohannis.

abonare newsletter