Politică

Bătălia pentre şefia PSD: Dragnea, supărat pe Ponta: Nu mai e foarte stabil

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a făcut duminică seara o serie de afirmaţii dure la adresa premierului Victor Ponta, subliniind că este supărat pe acesta pentru că a renunţat la funcţia de lider al partidului fără să îl anunţe şi să îl consulte, dar că îl înţelege pe prim-ministru, pentru că "nu mai este foarte stabil".

Liviu Dragnea a declarat, duminică, la o emisiune tv, că luni sau cel târziu marţi va răspunde la întrebarea privind o posibilă candidatură pentru atribuţiile de lider PSD, menţionând că, dacă va cere colegilor încrederea, va fi pe o perioadă "strict limitată", anume până la organizarea congresului.

Potrivit lui Dragnea, "în partid s-a produs o oarecare tulburare cu acest gest". "Totuşi, e preşedintele PSD, cel mai mare partid din România, un partid stabil, organizat, aşezat, care are nevoie de o conducere fermă şi foarte clară, este un partid care trebuie condus cu foarte multă rigoare şi predictibilitate", a continuat el.


Dragnea a afirmat că PSD trebuie să stabilizeze şi să întărească conducerea partidului.

"Oamenii din teritoriu aşteaptă foarte rapid o stabilizare a conducerii, să spună care este linia, să vadă că PSD este condus în continuare, să aibă garanţia că această conducere păstrează guvernarea cu Victor Ponta prim-ministru. (...) E nevoie urgentă de certitudine şi de fermitate la vârful partidului şi de un plan de acţiune concret (...). Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic foarte important, cu efecte la alegerile parlamentare (...). Este nevoie de o conducere care să dea vigoare şi siguranţă partidului", a adăugat el.


"Avem o problemă, nu putem să fim ipocriţi, dar indiferent cât de mare este problema, cea mai mare greşeală a unor colegi, pe care am văzut-o în ultimele zile, a fost ca această problemă să fie tratată cu foartă multă adrenalină, patimă şi cu declaraţii care mai de care mai spectaculoase, unele iresponsabile, pentru că niciodată nu ajungi la o soluţie în felul acesta", a mai susţinut Dragnea.

Întrebat pentru ce poziţie în partid ar putea să se prezinte în faţa colegilor, la CExN, Dragnea a menţionat că răspunsul la această întrebare şi la solicitări venite din rândul colegilor săi îl va da luni sau cel mai târziu marţi, după ce îşi finalizează toate analizele.


Solicitat să precizeze dacă vede posibil să ocupe o nouă funcţie executivă în partid, dată fiind condamnarea de la ICCJ, Dragnea a răspuns: "Acesta este un subiect important. Pe de altă parte, PSD se află într-o situaţie specială acum, unde se pot adopta măsuri speciale pe perioade limitate, o perioadă tranzitorie. Dacă o să fiu implicat în aşa ceva şi dacă o să cer colegilor mei încrederea pentru aşa ceva, va fi pe o perioadă strict limitată, şi anume până la organizarea congresului".

"Ce este foarte important, ca după Comitetul Executiv de miercuri să ieşim limpezi, coerenţi şi cu fermitate", a adăugat el.


Dragnea a mai spus că el poate să facă echipă cu aproape oricine din PSD. "Eu vreau să fac echipă cu oricare, indiferent din ce poziţie. (...) După Comitetul Executiv, oricum ar fi, trebuie făcută o echipă, pentru că PSD nu e un partid care poate fi condus de un singur om", a arătat Dragnea.

El a mai spus că nu se poate discuta de preşedinte interimar al PSD, pentru că o astfel de funcţie nu există în Statut.


"Asta nu m-a dezamăgit, m-a supărat (...). Eu vorbesc de o relaţie de camaraderie cu Victor Ponta de cinci ani jumate, în care eu şi cu gândul şi cu fapta am fost lângă el (...). Pentru el simt prietenie, sunt supărat că a făcut gestul ăsta şi că nu mi-a dat şi mie şansa, cred că nu a dat-o nimănui, să discute şi să-l facă să înţeleagă că nu e bine să-şi dea demisia, nici pentru el, nici pentru partid, nici pentru guvern, nici pentru ţară până la urmă, dar, dincolo de asta, te poţi supăra pe un prieten, dar prietenia rămâne, nu e un sentiment care se evaporă la o supărare de genul ăsta. (...) Eu îl înţeleg, Victor trece printr-o perioadă foarte grea şi nu mai este foarte, foarte stabil şi îl înţeleg (...), n-am o problemă cu Victor Ponta eu", a mai spus Dragnea.

abonare newsletter