Politică

Liberalii, nişte "ipocriţi"?

PSD acuză PNL de ipocrizie. Victor Ponta şi Rovana Plumb au prezentat lista liberalilor care au votat Codul Fiscal. Pe listă se regăsesc şi doi deputaţi clujeni.

Este vorba despre deputaţii Elena Uioreanu şi Radu Zlati. De asemenea, au mai votat deputaţii PSD Aurelia Cristea şi Cornel Itu, precum şi deputaţii PC-PLR- reuniţi acum în noua formaţiune politică ALDE- Steluţa Cătăniciu, Mircea Irimie şi Ioan Moldovan.

Premierul Victor Ponta a publicat pe contul său de Facebook lista liberalilor care au votat Codul Fiscal, după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis proiectul în Parlament, spre reexaminare. La scurt timp, şefa interimară a PSD, Rovana Plumb, a susţinut o conferinţă de presă în care a prezentat documentul, acuzându-i pe liberali de ipocrizie. „Ne întrebăm cât de mult mai poate fi prelungită batjocura pedelisto-penelistă la adresa românilor. Ei nu mai recunosc nici că au participat la toate consultările şi dezbaterile din comisiile de specialitate, nici că au votat pentru adoptarea Codului Fiscal. Suntem în faţa unei uriaşe farse politice care mă face să-mi aduc aminte de momentul escrocheriei politice coordonate de doamna Anastase, care a fraudat voturile din Parlament la Legea pensiilor. Vă prezint astăzi o listă cu toţi parlamentarii PNL care au votat adoptarea Codurilor Fiscale. 85 din cei 86 de parlamentari prezenţi la adoptarea codurilor au votat “pentru”. Doamna Gorghiu nu a fost prezentă la vot, dar a declarat clar că PNL va vota pentru Codul Fiscal. Ieri, doamna Gorghiu spunea că exclude o asumare de răspundere a Guvernului, pentru că nu există acord cu partidele. În numele cui vorbeşte? Cred că vrea să reinterpreteze dicţionarul limbii române, cum să nu existe acord între partide când tocmai reprezentanţii partidelor în Parlament au votat pentru adoptarea Codurilor Fiscale?“, a întrebat Plumb, retoric.


Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că PNL doreşte ca dezbaterea Codului Fiscal să se facă în Parlament, susţinând că asumarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal „ar fi o bătaie de joc“ , în absenţa unui consens politic. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că respinge noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o „riguroasă analiză“ a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

abonare newsletter