Politică

Primăria introduce plata parcărilor prin SMS

<p />După mai multe discuţii pe această temă, municipalitea clujeană a decis să introducă posibilitatea plăţii parcării prin SMS.

Astfel, consilierii locali au aprobat azi modificarea regulamentului privind administrarea parcărilor publice cu plată orară din oraş în aşa fel încât să fie introdusă posibilitatea de plată prin SMS. Primarul Sorin Apostu a precizat că softul necesar pentru a face posibilă plata prin SMS a fost creat de Primărie, urmând să fie lansată o licitaţie pentru alegerea companiei de telefonie mobilă.

„Până la urmă, ne-am creat propriul program pentru plata parcărilor prin SMS. Aprobăm acum declanşarea acestui program, după care vom lansa o licitaţie pentru stabilirea companiei de telefonie mobilă care va furniza aceste servicii. Clujul are practic cele mai diverse modalităţi de plată a parcării din ţară: card, card reîncărcabil, tichete răzuibile, abonamente autocolante şi tichete eliberate de parcometre”, a arătat primarul Clujului. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii prezenţi la şedinţă.


Vă reamintim că sistemul de plată a parcării prin SMS a fost promis clujenilor încă de acum cinci ani, de fostul primar Emil Boc. Un astfel de sistem a fost implementat şi la Timişoara, însă în schimbul unor comisioane consistente plătite de municipalitate.

abonare newsletter