Politică

Alegeri fără surprize la UDMR Cluj

310 delegaţi din judeţ vor participa vineri, la reuniunea reprezentanţilor UDMR Cluj pentru a-şi alege noua conducere. Consilierul local Csoma Botand este singurul candidat înscris în cursa pentru şefia organizaţiei judeţene.

Consilierul local Csoma Botand este singurul candidat înscris în cursa pentru şefia organizaţiei judeţene a Uniunii. “Vor fi 310 delegaţi din tot judeţul Cluj care vor alege noul preşedinte. Doar eu mi-am depus candidatura pentru această funcţie”, a spus Csoma Botond.

Ce ar vrea să schimbe în UDMR Cluj

Fără să nominalizeze, Csoma Botand sublinia recent că organizaţia judeţeană a UDMR s-a îndepărtat de anumite categorii de alegători clujeni.


„Am decis să candidez pentru că m-am gândit că lucrurile nu mergeau bine, organizaţia de la Cluj s-a izolat de alegători şi de anumite categorii sociale mai ales de intelectuali. Nu trebuie să uităm că oraşul Cluj-Napoca este totuşi un centru universitar şi există o viaţă culturală. Nu învinovăţesc pe nimeni pentru acest lucru, vorbesc la modul general“, spunea, la momentul înscrierii candidaturii, Csoma Botand.  

Mate Andras, o imagine „şifonată“

Faptul că deputatul Mate Andras, actualul lider al UDMR Cluj, este „certat cu legea“ nu a dat prea bine pentru imaginea partidului.


La începutul anului, deputatul Mate Andras a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare, el fiind găsit vinovat de judecătorii instanţei supreme că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei.

În septembrie 2013, deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-au acuzat de conflict de interese.


„Mate Andras Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soţiei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soţia sa în cuantum de 5.508 lei“, arăta Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul deputatului UDMR.


Mate Andras Levente a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj, arăta atunci ANI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter