Politică

Ministrul Ioan Rus despre românii din străinătate: Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă

Cu două zile înainte de moţiunea de cenzură care vizează votul românilor din diaspora, Rus încearcă să-i aducă pe muncitori în țară. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. Ulterior, ministrul Ioan Rus şi-a cerut scuze.

UPDATE: La un alt post de televiziune Ioan Rus şi-a cerut scuze

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a făcut anumite precizări în legătură cu declaraţiile şocante. Acesta şi-a cerut scuze.


"Îmi cer scuze celor pe care i-am jignit. Nu a fost în niciun caz un atac. Dacă cumva am jignit, am dat un comunicat de presă. Există şi astfel de situaţii. Declaraţia mea a fost dată strict în sensul de a-i face pe românii care lucrează în străinătate să se întoarcă acasă", a spus Ioan Rus la B1 TV.

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus, miercuri seară, la o emisiune a postului Digi 24.


Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului "Protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia pentru muncă în străinătate", că la nivel naţional sunt înregistraţi 82.339 de copii afectaţi de plecarea părinţilor în străinătate.

"Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un părinte plecat, ceilalţi au ambii părinţi în străinătate. Cifra pare în descreştere, însă niciodată nu suntem siguri că toate cazurile se raportează. Pare în scădere numărul şi probabil că şi evoluţia crizei economice influenţează acest lucru", a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.

Etichete: diaspora ioan rus
Ultimele Stiri
abonare newsletter