Politică

Încă un parlamentar scăpat de colegii săi de arestul preventiv

Parlamentarii au făcut, din nou, scut în faţa legii. Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reţinere şi arestare preventivă a deputatului Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi „pentru“ şi 152 „împotrivă“.

Sursa foto jurnalul.ro Sursa foto jurnalul.ro

Deputaţii s-au exprimat asupra solicitării DNA prin vot secret cu bile.

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventivă, că nu credea să ajungă vreodată subiect de spectacol mediatic, că în pofida dificultăţilor a rămas un om onest şi are toată deschiderea pentru justiţie.


El a explicat că atunci când era vicepreşedinte Consiliu Judeţean Braşov a susţinut reabilitarea unui drum judeţean şi au existat suspiciuni cu privire la atribuirea contractului de achiziţie publică, dar DNA Braşov a dat în 2014 neînceperea urmăririi sale penale.

Ochi a relatat că acelaşi dosar a fost redeschis în 2015, cu acelaşi fapte, iar DNA cere arestarea sa preventivă, având în vedere calitatea sa de parlamentar şi de membru al unui partid aflat la guvernare.


El a adăugat că se întrebă ce s-a schimbat faţă de 2014 când s-a dat neînceperea urmăririi sale penale, de acum este „bun de legat“.

Comisia juridică a avizat favorabil, luni, solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi.


DNA a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a aprobat contracte cu dedicaţie, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Etichete: arest preventiv
abonare newsletter