Politică

Kelemen Hunor: "Congresul UDMR de la Cluj se va desfăşura sub semnul reconfigurării modalităţii de a face politică"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, 16 aprilie, că cel de-al 12-lea Congres al Uniunii, care are loc la Cluj-Napoca, se va desfăşura sub semnul reconfigurării modalităţii de a face politică, însă cu păstrarea actualelor valori ale UDMR.

Liderul UDMR a spus că actualul Congres al uniunii se desfăşoară sub un motto cunoscut deja, şi anume reconfigurare, însă a precizat că nu este vorba despre o reconfigurare a valorilor uniunii, ci despre o reconfigurare în ceea ce priveşte modalitatea de a face politică.

"Noi trebuie să fim conştienţi că dacă nu putem face schimbările necesare şi schimbările aşteptate atunci putem fi perdanţi în această perioadă. Nu UDMR, ci clasa politică în general. Oamenii aşteaptă multă sinceritate, trebuie să fim mult mai aproape de oameni, cu mai multă empatie şi dacă reuşim să păstrăm încrederea, să lărgim încredea în UDMR, atunci şi anii care urmează după cei 25 de ani care au trecut vor însemna pentru comunitatea maghiară şi pentru uniune ani de succes, însă acest lucru depinde doar de noi. Reconfigurarea pentru noi înseamnă schimbare de atitudine", a declarat Kelemen Hunor înaintea începerii congresului care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor, de la Cluj-Napoca.


La rândul său, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat că în cadrul Congresului Uniunii vor fi făcute două modificări importante la statutul UDMR, şi anume se va renunţa la funcţia de vicepreşedinte politic, iar secretariatul general se va numi prezidiu executiv.

"Modificările nu vizează schimbarea anumitor persoane, doar că nu vrem să transformăm UDMR într-un partid politic în sensul clasic al cuvântului", a spus Kovacs Peter.


Kelemen Hunor despre proiectul PSD privind pensiile speciale

În ceea ce privește proiectul pe care îl promovează PSD privind pensiile speciale, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că societatea "nu ar accepta" introducerea pensiilor speciale pentru aleşi, nefiind nici momentul potrivit pentru astfel de proiecte.

“Societatea nu cred că ar accepta aşa ceva. Nu cred că este un moment bun pentru legi speciale, indiferent despre cine vorbim”, a spus Kelemen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter