Politică

Cu cine ar vota şi în cine mai au încredere românii

La următoarele alegeri, românii ar vota cu PNL, dar susțin că actualul Guvern ar trebui să rămână în funcție. Totodată, încrederea românilor în anchetele DNA depăşeşte încrederea în feţele bisericeşti, relevă ultimul sondaj Avangarde.

Astfel, sondajul arată că 40% dintre români ar vota cu PNL la următoarele alegeri parlamentare, iar 37% ar vota PSD-UNPR-PC.

Pe de altă parte, același sondaj arată că 41% dintre români consideră că actualul Guvern trebuie să rămână în funcție, deși la alegeri ar vota să îl schimbe.

În ceea ce privește încrederea în instituțiile statului, Guvernul (38%), Parlamentul (20%) și partidele politice (19%) se află în continuare pe ultimele locuri.

Mai multă încredere în Kovesi decât în Patriarhul Daniel

Totodată, încrederea românilor în anchetele DNA depăşeşte încrederea în feţele bisericeşti, potrivit aceluiaşi sondaj, Codruţa Kovesi depăşindu-l pe Preafericitul Daniel în topul încrederii.


Românii sunt de acord cu anchetele DNA în proporţie de 89%, iar încrederea în Kovesi a ajuns la 51%, fiind întrecută doar de preşedintele Iohannis cu 75% şi Raed Arafat 71%.

În acelaşi timp încrederea în DNA este de 69%. Patriarhul Daniel are doar 50% procentaj de încredere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter