Politică

Care este partidul cu cea mai mare intenție de vot

Un sondaj INSCOP, publicat astăzi și efectuat în perioada 5-10 februarie, arată că, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, PNL ar obține 44,2% din voturi.

Astfel, PNL este pe un trend ascendent, în timp ce coaliția PSD-UNPR-PC este preferată de doar 37,4% din alegători, fiind pe un trend descendent.

În decembrie 2014, PNL ar fi fost votat de doar 41,7% din electorat, ceea ce arată o creștere de 2,5% în circa două luni. În schimb, intenția de vot pentru coaliția PSD-UNPR-PC a scăzut, în același interval de timp, cu 1,4%.


Doar UDMR ar trece pragul

Potrivit INSCOP, doar UDMR ar trece pragul electoral, cu o intenție de vot de 5%. PMP a coborât la doar 4% din intenția de vot, PLR este staționar la 3,3%, iar PP-DD a ajuns la 1,4%.

Sondajul mai arată că 38,4% din cei chestionați nu ar vota un partid nou înființat, 25,9% ar fi deschiși acestei opțiuni, în timp ce 24% sunt nehotărâți sau nu știu ce să răspundă.


Sondajul INSCOP a fost efectuat la cererea cotidianului Adevărul, pe un eșantion de 1065 de persoane, prin interviuri la domiciliu și are o marjă de eroare de 3%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter