Politică

Câţi bani i-a dat Ponta lui Dragnea?

Senatorul PNL de Cluj Alin Tişe solicită ca “grupul infracţional organizat intitulat Corpul de control al lui Victor Ponta” să controleze şi alocările ilegale de bani din fondul de rezervă făcute de Victor Ponta către Ministerul Dezvoltării lui Dragnea.

Senatorul clujean subliniază că raportul Curţii de Conturi pe anul 2013 arată faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale a fost finanțat ilegal cu 150 mil. de euro din fondul de rezervă.

“Asta spune Curtea de Conturi, singurul organ abilitat să controleze cum sunt utilizaţi banii publici. Guvernul a alocat în 2010 doar 14 mil. de euro pentru Cluj Arena. Corpul infracțional organizat, deşi fără competenţă, a susținut ca au fost alocați ilegal şi au făcut plângeri penale împotriva miniștrilor de la acea vreme.


Solicit corpului de control, acest corp infracțional organizat, să formuleze plângeri penale şi împotriva prim-ministrului Victor Ponta, cel care a alocat banii, şi împotriva lui Liviu Dragnea, cel care a primit banii", a spus senatorul clujean.  

Alin Tişe solicită să se controleze toate licitațiile, toate autorizațiile de construire, toate documentele aferente, toate caietele de sarcini, toate adiţionalele încheiate de Ministerul Dezvoltării pentru cheltuirea sumei de 150 mil. de euro, despre care Curtea de Conturi a României spune ca s-au alocat ilegal.

abonare newsletter