Politică

Liberalii cer din nou alegeri parţiale

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut din nou premierului să organizeze alegeri parţiale şi a declarat că Ponta de acum seamănă cu cel de anul trecut, care le-a refuzat dreptul sutelor de mii de români din diaspora să voteze.

Reacţia vine după ce şeful executivului a declarat ieri că actualul PNL seamănă cu vechiul PDL şi că liberalii caută numai scandaluri.

„Victor Ponta seamănă perfect cu Victor Ponta de anul trecut, cel care le-a refuzat sutelor de mii de români din diaspora dreptul de a vota. Anul trecut nu a făcut suficiente secții de votare, acum, pur și simplu, ascunde urnele de vot. Două manifestări, același diagnostic: teama de rezulatele alegerilor, frica de votul românilor. Pentru președintele PSD, ca și pentru mulți dintre colegii domniei sale de partid, democrația este un exercițiu facultativ. Domnule Prim-ministru, lăsați oamenii să voteze, organizați alegerile parțiale!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina personală de Facebook.

Nu este prima dată când copreşedintele PNL îi cere lui Victor Ponta să organizeze alegeri anticipate. Gorghiu l-a mai avertizat pe premier că liberalii se vor adresa instanţei dacă şeful executivului nu va organiza alegeri anticipate.

În replică, Victor Ponta i-a acuzat pe liberali de ziua Unirii Principatelor că ştiu să provoace doar scandaluri, la fel ca vechiul PDL.

Alegerile la CJ Cluj, în voia sorţii

În acest moment, sunt vacante 26 de mandate de primari, şase mandate de parlamentari şi trei de preşedinţi de consiliu judeţean. Printre forurile judeţene unde trebuie să se organizeze alegeri este şi CJ Cluj.


Au trecut astfel  112 zile de când prefectul judeţului Gheorghe Vuşcan a luat act de demisia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, iar o dată pentru alegerile la şefia acestei instituţii tot nu a fost anunţată.

Deşi ar fi trebuit să facă o propunere în privinţa organizării alegerilor pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj, se pare că prefectul Gheorghe Vuşcan a preferat să lase acest scrutin în voia sorţii.


Potrivit legii, Guvernul are la dispoziţie 90 de zile de la vacantarea posturilor ca să organizeze alegeri parţiale. Legea nu prevede însă şi sancţiuni în cazul în care executivul nu se va încadra în termen. Ultimele alegeri parţiale au avut loc pe 25 mai, anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter