Politică

Traseiştii din CJ Cluj, care riscă să-şi piardă mandatele, şi-au făcut “Grupul Independenţilor”. Seplecan: PNL nu pierde majoritatea

Patru consilieri judeţeni, din care doi independenţi, unul care au trecut de la PDL la PMP şi un consilier de la Partidul Conservator, au format un nou grup în cadrul Consiliului Judeţean Cluj,”Grupul Independenţilor”. Ei au semnat în acest sens un protocol de colaborare şi se aşteaptă ca şi alţi consilieri judeţeni să îi urmeze.

Consilierii judeţeni Rareş Rusu, Andreea Morar, Axente Husar şi Eugen Druţă au decis să formeze un grup informal în cadrul CJ Cluj, “care să voteze în interesul cetăţenilor”.

“Acest protocol de colaborare are o eficienţă mai mult pentru noi care nu aparţinem unui grup politic. Înaintea oricărei şedinţe de consiliu judeţean aveau loc consultările de grup, eram chemaţi la CJ Cluj să discutăm despre comisii, despre subiectele principalele, despre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi. În calitatea de independent aceste lucruri nu se mai întâmplă pentru că practic nu mai aparţii unui grup. Această iniţiativă nu are nicio tentă politică. Mai sunt în CJ Cluj colegi independenţi care nu au achiesat încă la ideea noastră”, spune Andreea Morar.


Celor patru, ideea le-ar fi venit încă de anul trecut când unele proiecte propuse de ei nu au fost votate de restul consilierilor judeţeni.

“În partide există o oarecare subordonare pe care nu o pot încălca. Decât să fi subordonat total politic, mai bine săă fi subordonat total cetăţeanului. Sunt foarte multe proiecte în care politicul lasă deoparte interesul cetăţeanului. Dacă vom considera că propunerile şi hotărârile de consiliu judeţean sunt în folosul comunităţii sau a cetăţenilor cu siguranţă că le vom vota”, a precizat şi Axente Husar.


Ce scrie în protocolul de colaborare

 “Pentru a putea pune în aplicare proiecte în interesul clujenilor, noi, consilierii judeţeni aflaţi între mai multe interese politice majoritare, am decis să facem acest protocol de colaborare în interesul cetăţenilor. Acest grup nu are obligaţii politice altele decât cele în interesul clujenilor. Motivul pentru care am decis să semnăm prezentul protocol de colaborare este strict în interesul promovării proiectelor comune”, se arată în protocolul semnat joi de cei patru consilieri judeţeni

Cei patru consilieri au mai precizat că la viitoarea şedinţă de CJ Cluj vor sta unul lângă altul.


La semnarea protocolului a fost prezent şi cosilierul judeţean Valentin Pop (PPDD), care s-a arătat dispus să facă parte din noul grup. În acest fel, numărul independenţilor îl va egala pe cel al UDMR-ului.

Riscă să-şi piardă mandatele

Rareş Rusu, consilierul judeţean care a trecut de la PDL la PMP spune că pierderea mandatului nu-i va împiedica activitatea.


“Cu siguranţă, mă voi supune rigorilor legii. Dacă va fi să ne pierdem mandatul, mie personal, nu îmi împiedică cu nimic activitatea. O să îmi iau o măsuţă şi o să stau în faţă la partid şi voi aduna semnături pentru proiectele pe care doresc să le promovez. Activitatea pe care am decis s-o am nu stă într-un mandat de consilier judeţean. O să-mi continui această activitate indiferent de poziţia publică pe care o voi avea sau nu o voi avea. Pe mine personal nu mă împiedică pierderea mandatului”, a precizat Rusu.

Ce spune liderul de grup al consilierilor judeţeni PNL

Chestionat în legătură cu acest protocol de colaborare şi cu noul grup al independenţilor, Mihai Seplecan este de părere că PNL nu-şi va pierde majoritatea în CJ Cluj din simplul motiv că “toţi cei patru consilieri judeţeni sunt mai apropiaţi sufleteşte de dreapta”.


"Eu salut iniţiativa consilierilor judeţeni. Cred şi consider că prin acest protocol de colaborare lucrurile încep să se unească. S-au format patru grupuri mari în CJ Cluj: PNL, PSD, UMDR şi grupul independenţilor. Acest grup poate fi o alternativă la UDMR dacă ei nu înţeleg că trebuie să vină alături de noi la guvernare. Consider că toţi sunt oameni de treabă şi că vor promova proiecte importante. Sunt prietenii mei şi sunt mai apropiaţi sufleteşte de dreapta. Sunt toţi oameni care m-au votat. Nu-mi fac nicio grijă. Vor susţine proiectele corecte", a declarat Seplecan.

abonare newsletter