Politică

Consultari între Iohannis şi partidele parlamentare pe tema finanţării Armatei

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, pe tema încheierii unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale, au început, la Palatul Cotroceni, prima delegaţie fiind cea a PSD-ului.

Președintele Klaus Iohannis Președintele Klaus Iohannis

Prima delegaţia care a intrat la consultăriel cu şeful statului este cea a PSD, condusă de premierul Victor Ponta, şi din care mai face parte Mircea Duşă, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov.

Alături de şeful statului, la discuţii participă consilierii Dan Mihalache, George Scutaru, Cosmin Marinescu şi Andrei Muraru.


Este de aşteptat ca la finalul fiecărei runde de discuţii, reprezentanţii partidelor să facă declaraţii de presă, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, este posibil ca la finalul consultărilor, şeful statului să facă o declaraţie de presă, în care să prezinte concluziile discuţiilor cu reprezentanţii partidelor din Parlamentul României, pe tema finanţării Armatei, scrie Mediafax.


Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare vine la o săptămână după ce preşedintele Iohannis a anunţat că una dintre priorităţile mandatului său, în perioada următoare este găsirea de soluţii pentru creşterea bugetului Apărării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter