Politică

Klaus Iohannis a depus jurământul ca șef al statului

Şedinţa solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată ceremonialului depunerii jurământului de către preşedintele ales a început la ora 12.00.

Klaus Iohannis a sosit la Palatul Parlamentului cu aproximativ un sfert de oră înainte de ora prevăzută pentru începerea şedinţei solemne a Parlamentului. El a venit la Parlament împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis. Klaus Iohannis şi soţia sa au fost întâmpinaţi la sosirea la Palatul Parlamentului de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

La Parlament au sosit numeroşi invitaţi, între care foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, patriarhul Daniel, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu, principele Radu.

La intrarea în sala de plen Iohannis a fosr primit cu aplauze.

Deschiderea şedinţei solemne a fost marcată de intonarea imnului naţional al României.

După intonarea imnului, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a prezentat Hotărârea privind validarea alegerii preşedintelui României, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Klaus Iohannis a depus jurământul, conform prevederilor stipulate de Constituţia României,  semnând textul acestui document şi înmânându-l preşedintelui de şedinţă.

Declaraţia Parlamentului României cu privire la depunerea jurământului de către Preşedintele României a fost ulterior citita de preşedintele de şedinţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter