Politică

În câteva zile se dă startul oficial al campaniei electorale

Vineri începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Candidaţii s-au înscris oficial în cursa pentru Cotroceni, iar unii dintre ei şi-au prezentat şi programele cu care vor candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat, în 2 noiembrie. Marţi are loc şi tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii candidaţilor pe buletinele de vot.

Campania electorală se anunţă a fi cel puţin intersantă, având în vedere numărul mare de candidaţi (14) şi faptul că pentru prima dată, la acest scrutin vor particpa şi două femei. Iată o scurtă recapitulare a lansărilor celor mai importante candidaturi.

Ca pe vremea lui Ceauşescu

Astfel, în ultimele luni am asistat la câteva lansări de candidaturi grandioase şi mai ales costisitoare. De departe, cea mai „megalomanică“ dintre acestea a fost cea a lui Victor Ponta, care ne-a adus aminte de evenimentele organizate cu fast pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. De altfel, candidatura sa a şi fost lansată chiar în data de 23 august. Nu în ultimul rând, „conducătorul iubit“ Victor Ponta şi-a lansat candidatura la prezidenţiale pentru a treia oară, în faţa a peste 70.000 de persoane, marele eveniment fiind organizat pe Naţional Arena. După ce a abordat tema religiei, la lansare Ponta le-a vorbit celor prezenţi despre „marea unire a românilor”, schimbare şi despre cum o să „răsară soarele şi în ţara noastră”. Ca de obicei, nu au lipsit atacurile la adresa lui Traian Băsescu şi nici aplaudacii racolaţi prin e-mail sau prin reţele de socializare.


La coadă, la bani

Sâmbătă şi-a lansat candidatura şi prezidenţiabilul ACL, Klaus Johannis. Evenimentul a fost unul costisitor care s-a lăsat şi cu câteva incidente cel puţin amuzante. Jurnaliştii de la gandul.info au surprins câteva moment indedite care se petreceau chiar în timpul discursului lui johannis. Mulţi bucureşteni scoşi de partid din case pentru Iohannis nu au mai aşteptat să audă cum se termină povestea frumoasă de pe scenă: pentru 30 de lei de om, s-au pus la coadă la bani.

Potrivit gandul.info, oamenii s-au pus la coadă pe Calea Victoriei, în faţa sediului Orange, apoi au fugărit maşina neagră din care era împărţită solda, pe străduţe lăturalnice, departe de vigilenţa jandarmilor.


Cât a costat, estimativ, toată distracţia de sâmbătă: sub 50.000 de euro, fără ciubucul de participat la miting, care doar în filialele din Bucureşti s-a ridicat la cel puţin 20.000 de euro.

De la marş, direct la berărie cu preşedintele

Ultima care şi-a lansat candidature a fost Elena Udrea, aceasta optând pentru un marş de protest la adresa „agentului 000” Victor Ponta.


Marşul s-a încheiat într-o berărie. Mai exact, după eveniment preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, la o berărie din Parcul Herăstrău, cu liderii PMP. Şeful statului, care a venit însoţit de fostul premierul Emil Boc, fotografiindu-se alături de numeroşi clienţi ai localului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter