Politică

Adrian Papahagi, atac dur la adresa Elenei Udrea: “toxică, un junk food cancerigen”

Fostul vicepreşedinte PMP Adrian Papahagi a lansat un atac dur împotriva Elenei Udrea, spunând despre aceasta că este „larg detestată, lipsită de substanţă, toxică, un junk food cancerigen”. De asemenea, Papahagi este de părere că o eventuală candidatură a Elenei Udrea la preşedinţia României “face jocurile lui Victor Ponta”.

Atacul lui Papahagi vine în contextul în care în aceste zile se decide menţinerea drept candidat la Preşedinţie din partea PMP a lui Cristian Diaconescu sau dacă acesta va fi înlocuit cu preşedintele formaţiunii, Elena Udrea.

“Pe Elena Udrea o susțin cel mai puternic Ponta și Gușă, vechii ei prieteni. Mecanismul este elementar: Udrea e larg detestată, deci mobilizează la vot electoratul lui Ponta (așa cum a trebuit să fie ascunsă în vara lui 2012 ca să nu se trezească Președintele că e suspendat). Îi permite lui Ponta să personalizeze lupta și să o reducă la înfruntarea cu «regimul Băsescu», ceea ce îi convine de minune, fiindcă altfel ar trebui să explice proiectele pe care nu le are, realitățile care nu-i convin și scandalurile de care nu știe cum să mai scape. Udrea e alibiul ideal al găunoșeniei lui Ponta: la fel de lipsită de substanță, la fel de contestabilă, la fel de toxică. Se vor înfrunta două produse media, pompate cu bani și consultanță străină, două junk-foods cancerigene. Prin gălăgie, invectivă, harță permanentă, salturi cu parașuta și alte circării, Ponta și Udrea speră să atragă toate reflectoarele asupra lor și să îi eclipseze pe Iohannis și Macovei. O eventuală candidatură a lui Udrea face jocurile lui Victor Ponta”, a scris Papahagi pe contul său de Facebook.


Mai mult, Papahagi crede că discuția despre șansele unei femei în politică sau disponibilitatea românilor de a vota o femeie este inutilă.

“Discuția despre șansele unei femei în politică, sau disponibilitatea românilor de a vota o femeie sunt oțioase. Dacă electoratul s-ar împărți între bărbați și femei, partidul femeilor ar câștiga mereu cu 50%+x. Femeile votează adesea în proporție mai mare decât bărbații, dar din fericire criteriile lor nu sunt feministe, ci personaliste: evaluează individual meritele și defectele candidaților, fie ei bărbați sau femei. Rezultatul votului este, la femei ca la bărbați, un amestec de rațiune și pasiune, de informare și manipulare, de discernământ și idiosincrasie. Adevărata distincție utilă nu este deci între femei și bărbați, ci între politicieni cinstiți sau corupți, principiali sau cinici, cu program sau fără, decenți sau mizerabili, sau mai bine zis între nesfârșitele nuanțe de gri din care este compus umanul pe orice scară a valorilor. Întrebarea nu e dacă românii sunt pregătiți să voteze o femeie, ci dacă au discernământul, educația, inteligența să voteze un om cinstit, principial, articulat și patriot, fie el bărbat sau femeie”, mai scrie Papahagi într-o altă postare pe contul său de socializare.


Cristian Diaconescu, prezidenţiabil al PMP, spunea, într-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.

Preşedintele PMP Elena Udrea şi-a declarat "supărarea" faţă de numărul mic de semnături adunate de organizaţiile PMP pentru Cristian Diaconescu.


Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fiica preşedintelui, spunea, într-o postare pe Facebook din această săptămână, că "organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu şi a semnat primul pe lista de susţinere a candidaturii acestuia în alegerile prezidenţiale.


O decizie asupra menţinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luată marţi, la o întrunire a conducerii PMP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter