Politică

Liderii PNL din Transilvania s-au întâlnit acasă la Teodor Atanasiu. La ce acord au ajuns?

Mai mulți președinți de organizații liberale din Transilvania s-au întâlnit sâmbăta aceasta acasă la președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, subiectul discuțiilor fiind mai multe decizii legate de partid.

La întâlnire au participat 16-17 președinți de organizații PNL din Transilvania, potrivit unei surse liberale citate de Stiripesurse.ro.

În urma acestei reuniuni s-au luat mai multe decizii informale, printre care trecerea partidului la PPE, cu toate că liderii PNL nu au fost de acord cu o alianță cu Traian Băsescu. De asemenea, cei prezenţi la întâlnire l-au susținut pe Klaus Iohannis pentru șefia PNL, potrivit sursei citate.


De asemenea, o altă decizie vizează alegerea uninominală a vicepreședinților PNL uninominal, în timp ce funcția de prim-vicepreședinte ar urma să fie desființată. Numărul 2 în PNL ar urma să fie Secretarul General al partidului, el fiind propus chiar de viitorul președinte al liberalilor, după care va fi votat de Biroul Politic Național. “Aşa este mai operativ”, spun sursele citate.

Nu în ultimul rând, s-a convenit în privință unei fuziuni cu PDL, însă mai degrabă după alegerile prezidențiale, în funcție de rezultatul din luna noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter