Politică

Traian Băsescu: Formarea comisiei Nana, un abuz. Firea, o șantajistă de profesie, lansează minciuni

Președintele Traian Băsescu a discutat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că formarea comisiei Călărași este un abuz și că rolul Parlamentului este acela de a controla Guvernul și nu persoane private.

”O să încep întâi cu Comisia Nana, comisie pe care a cerut-o Victor Viorel Ponta ca să ancheteze o afacere privată. Dacă ar fi citit hotărârile successive ale Curții Constituționale, ar fi constatat că persoanele private nu pot fi chemate în fața unei comisii parlamentare și nici anchetate. Rolul constituțional al Parlamentului este acela de a controla Guvernul, nu persoane private. Deci consider că este un abuz formarea comsiei parlamentare pentru investigarea achiziției de terenuri a familiei mele. În Constituție spune că se poate controla doar Guvernul, în rest este un abuz”, a explicat președintele, potrivit b1.ro.  

Acesta a reiterat comisiile înființate de putere pe această temă și concluziile trase de comisia Călărași.


”Prima dată premierul a lansat ipoteza credit ilegal. S-a făcut comisie la Senat, am și eu raportul, creditul a fost perfect legal. Pe urmă, s-a trecut la faza a doua a minciunii, cum că terenul este de la Fundulea. S-au dumirit că nu are nicio legătură terenul pe care l-a achiziționat fiica mea cu terenul stațiunii de cercetare de la Fundulea. A treia variantă, lansată și din interiorul comisiei, dar și de premierul mincinos Victor Viorel Ponta a fost că s-au făcut restituiri ilegale. Eu n-am de unde să știu acest lucru, dar în cazul în care s-a întâmplat, primarii și prefecții care au făcut astfel de restituiri trebuie anchetați și să răspundă în fața legii, eventual să intre la închisoare”, a continuat Băsescu.

Șeful statului a amintit că, cu excepția unui prefect de la PNL, acei primari și prefecți au fost întotdeauna de la PSD.


”Doamna senator Firea, astfel o șantajiștă de profesie, lansează o altă minciuni că firma ar fi fost inactivă și deci nu se putea face chitanța. Sigur că, pentru un șantajist, nu e nevoie să știi prea multă carte, dar pământul nu s-a vândut pe chitanță”, s-a justificat președintele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter