Politică

Băsescu: Aş opta pentru Geoană în calitate de candidat PSD la prezidenţiale, Iohannis din partea PNL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ar opta ca şi candidat la prezidenţiale din partea PSD pentru Mircea Geoană, el arătând că şi Klaus Iohannis ar fi "o soluţie pentru liberali".

Întrebat, duminică, într-o emisiune la Realitatea TV, pentru cine ar opta între Victor Ponta, Mircea Geoană şi Sorin Oprescu, ca potenţiali candidaţi din partea PSD la prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: "Dacă ar fi să optez pentru unul dintre ei, aş opta pentru Geoană, pentru că este un om care ştie jocul Americii, îl înţelege".

Despre premierul Victor Ponta, Băsescu a spus: "Nu are nicio treabă cu responsabilitatea pentru ţară, Geoană o are, cu credibilitarea externă, Geoană o are".


"Între cei trei, opţiunea mea este Mircea Geoană, indiscutabil", a mai declarat Traian Băsesu, precizând că preşedintele României nu este gestionar de economie, ci de relaţii bilaterale.

Băsescu l-a caracterizat şi pe preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea: "El e un om de Telerman, e de Teleorman şi atât".


Despre alţi lideri PSD care ar putea fi posibili candidaţi la Preşedinţie, Traian Băsescu a spus că Titus Corlăţean este "catastrofal ca ministru de Externe, deci nu are cum cum să fie preşedinte".

"Deci Geoană le ajunge, dacă merg pe el", a mai spus Traian Băsescu.


Despre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele a arătat că nu este o variantă pentru candidatură la prezidenţiale. "Gândiţi-vă la ieşirile lui Sorin Oprescu, care este un băiat bun, un băiat de Dâmboviţa, de Primăverii, de ce vrei, dar nu merge", a susţinut el.

El a mai spus că "Ioan Rus ar putea fi o soluţuie, dar nu crede că vine de la Cluj, ca să piardă la Bucureşti" şi a adăugat că Rus nu ar fi susţinut de PSD.


Despre Crin Antonescu, preşedintele a spus că acesta "este în aceeaşi găleată" cu Victor Ponta. "E partea unei lovituri de stat pe care nu o şterge nimeni cu buretele", a susţinut Băsescu, arătând că acesta a arătat lipsă de respect pentru "statul de drept", când a dorit să schimbe preşedintele din funcţie, doar pentru că nu mai avea aceeaşi susţinere în sondaje.

Totuşi, întrebat pe cine ar vota între Crin Antonescu şi Victor Ponta, preşedintele Băsescu a spus: "Până la urmă, scrâşnind din dinţi, îl votez pe Crin Antonescu".


Despre variantele liberalilor, Traian Băsescu a ţinut să menţioneze că, din punctul său de vedere, Klaus Iohannis poate fi o soluţie pentru liberali cu care să meargă în prezidenţiale.

Preşedintele nu a dorit să comenteze legat de directorul SRI, George Maior, în varianta de candidat la Preşedinţie. "L-aş băga în dezbaterea politică, şi nu vreau. Cel mai bine îl văd acolo unde este acum", a spus Băsescu.

Despre Teodor Meleşcanu, în calitatea de candidat la Preşedinţie, Traian Băsescu a spus că acesta ar trebui să plece imediat din funcţie.

"Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dacă vrea să candideze, pentru că nu poţi să stai cocoţat în fruntea unui serviciu de informaţii şi, când te duci la televizor, să spui: «Dacă cineva îmi oferă posibilitatea, eu candidez la funcţia de preşedinte al României». Aia e urât. Pui chiar structura de sub tine într-o situaţie deficilă", a comentat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus, întrebat dacă îl vede pe Meleşcanu în cursa electorală: "Nu ştiu cine îl va lua de candidat pe domnul Meleşcanu, sincer să fiu. E prea trecut. Profilul e prea trecut. România are nevoie de un preşedinte care încă să aibă energie. Aşa, între 50 şi 60 de ani, udneva aici. Dar când ai trecut de 70, te mai iartă Dumnezeu de energie", a spus Traian Băsescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter