Politică

Macovei: Republica Moldova trebuie integrată cât mai urgent în EU pentru a scăpa de Rusia

Europarlametarul român Monica Macovei consideră că singura soluție pentru ca Republica Moldova să nu piardă Transnistria în favoarea Rusiei este ca aceasta să semneze cât mai urgent Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pentru a putea fi integrată.

”Astăzi, pericolul pentru Republica Moldova este acut. Preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol a cerut examinarea posibilitaţii anexării regiunii Transnistrene la Federaţia Rusă. Federația Rusă vrea sa blocheze integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar în regiunea separatistă Transnistreană sunt  1.500 de militari ruși, indicând foarte clar politica de confruntare și agresiune a Federației Ruse. În acest context este prioritar și urgent ca Republica Moldova să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și ca Uniunea Europeană să integreze Republica Moldova. Reamintesc că azi Comisarul European pentru Extindere, Štefan Füle,  a declarat că în urma evenimentelor recente, UE ar putea lua decizia integrării rapide a Republicii Moldova”, a transmis Monica Macovei într-un comunicat de presă.

Eruoparlametarul român consideră că acestea sunt singurele soluții reale și curajoase care pot apăra Republica Moldova și asigura stabilitatea și democrația în regiune. Aceste soluții vor întări credibilitatea Uniunii în puterea ei de decizie și reacție rapidă.


”Uniunea Europeană trebuie să reacționeze cu determinare și să-i trimită lui Putin un mesaj foarte clar. Nu mai e momentul pentru tăceri și neutralitate. Dictatura și agresiunea armată bat la ușă, iar democrația și libertatea sunt în pericol”, a mai adăugat aceasta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter