Politică

UPDATE: Miniştrii PNL şi-au depus în bloc demisiile. LISTA MINIȘTRILOR INTERIMARI

Miniştrii PNL şi-au depus demisiile din Guvern. Premierul Victor Ponta a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre lista miniştrilor interimari care îi vor înlocui pe miniştrii liberali demisionari. Miniştrii PNL au venit la Palatul Victoria pentru a-şi depune demisiile din Guvern. Premierul Ponta a stabilit miniştrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL.

UPDATE 11:20 - Lista miniştrilor interimari

Premierul Ponta a stabilit miniştrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu-Sănătate, Robert Cazanciuc-Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pană-Muncă, Mihnea Costoiu-Cultură, Titus Corlăţean-Românii de Pretutindeni.

UPDATE 11:00 - Şedinţa de guvern - amânată până când Băsescu semnează decretele de numire a miniştrilor interimari

Şedinţa de guvern, programată iniţial pentru ora 12.00, va fi amânată până când decretele de numire a miniştrilor interimari pe posturile eliberate de PNL vor fi semnate de preşedintele Traian Băsescu şi publicate în Monitorul Oficial, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.


UPDATE 10:53 - Ponta a plecat la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu Băsescu

Premierul Victor Ponta a plecat la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu privind înlocuirea miniştrilor PNL demisionari, au declarat agenţiei surse oficiale.

Ponta a anunţat anterior că, după ruperea USL, va numi miniştri interimari, dintre miniştrii PSD, pe locurile vacantate de PNL.


UPDATE 10:40 - Câmpeanu a demisionat de la Ministerul Muncii

Mariana Câmpeanu şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Muncii, după o discuţie cu premierul Victor Ponta, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Câmpeanu a sosit la Guvernn jurul orei 10.00 şi a plecat după aproximativ 30 de minute.


UPDATE: Demisii în bloc la 11.15

Miniştrii PNL îşi vor depune în bloc demisiile din funcţie miercuri, înainte de şedinţa de Guvern, aceştia urmând să sosească până la ora 11.15 la Palatul Victoria, au declarat pentru Mediafax surse liberale.

Miniştrii PNL, Eugen Nicolăescu, Ramona Mănescu, Gigel Ştirbu, Lucia Varga, Mihai Voicu, Cristian David, Mariana Câmpeanu, au fost convocaţi înainte de şedinţa de Guvern de miercuri, la Palatul Victoria, pentru a-şi prezenta în acelaţi timp demisiile din funcţie.


În cursul zilei de miercuri este de aşteptat ca miniştrii liberali să susţină conferinţe de presă, pentru a-şi prezenta bilanţul mandatului.

Mariana Câmpeanu a venit la Palatul Victoria. Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marţi seara, că a discutat cu Mariana Câmpeanu şi că aceasta i-a comunicat că va demisiona din postul de ministru, chiar dacă se află în concediu.


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, urmând ca până miercuri la ora 12 miniştii, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând formaţiunii să-şi depună demisiile scrise.

Antonescu a spus, într-o conferinţă susţinută alături de miniştrii PNL şi de prim-vicepreşedintele formaţiunii, Klaus Iohannis, că demnitarii partidului şi-au anunţat, practic, demisiile politice.

El a arătat că demisia miniştrilor liberali va fi prezentată împreună cu demisia tuturor demnitarilor politici ai Partidului Naţional Liberal, respectiv a tuturor secretarilor de stat, şefilor de agenţii, sau a celor care ocupă poziţii asimilate cu secretarii de stat.

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, în rezoluţie se constantă, potrivit surselor, încetarea existenţei USL.

 

Etichete: victor ponta
Ultimele Stiri
abonare newsletter