Politică

BĂSESCU îl laudă pe IOHANNIS la BARROSO: Mi-ar plăcea să fac ECHIPĂ cu el

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, vineri, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Cu această ocazie, răspunzând întrebării unui jurnalist legată de aderarea României la Spaţiul Schengen, şeful statului a declarat că i-ar plăcea să facă "echipă" cu Klaus Iohannis, despre care a susţinut că ar fi "un bun ministru de Interne".

sursa foto: oradesibiu.ro sursa foto: oradesibiu.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, ar fi un bun ministru de Interne pentru România.

Întrebat de jurnalişti ce are de gând să facă pentru a convinge statele care se opun aderării României la spaţiul Schengen, preşedintele Traian Băsescu a declarat: "Un bun lucru ar fi dacă aş putea să fac echipă pentru a sprijini (aderarea la spaţiul Schengen, n.r.) - cu un ministru care s-ar numi Klaus Iohannis".


Declaraţia a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu într-o conferinţă cumună cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul căreia a fost abordat, printre altele, şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

"Din raportul MCV este evident că instituţiile statului român responsabile de lupta anticorupţie au performanţe apreciate pozitiv de raport: DNA, ÎCCJ, ANI şi alte curţi decât ÎCCJ, CCR. Faptul că instituţiile din România funcţionează mă îndreptăţeşte, ca preşedinte al României, să solicit statelor membre dreptul României prevăzut în Tratat de a intra în spaţiul Schengen atunci când îndeplineşte condiţiile. Este foarte adevărat că raportul MCV face menţiuni cu privire la abordarea politicienilor din România, în mod deosebit a Parlamentului, dar esenţa realităţilor este modul cum funcţionează instituţiile statului român, iar funcţionarea lor ne îndreptăţeşte să ne propunem ca în acest an să parcurgem prima etapă de integrare în spaţiul Schengen", a declarat Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter