Politică

PDL a fost comparat cu Pinocchio iar Băsescu cu Geppetto. Vezi de cine!

PDL a fost comparat cu Pinocchio şi a fost acuzat ca vrea să scape de Geppetto, identificat cu Traian Băsescu, de unul dintre liderii politici ale unui partid din România.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda -invitat la deschiderea lucrărilor Colegiului Naţional al PMP - a făcut referire la PDL, comparându-l cu Pinocchio, şi a precizat că a vrut să scape de Geppetto, identificat cu Traian Băsescu,

"A vrut să devină un partid independent, dar zâna îi spusese partidului să nu facă prostii, să nu mintă şi să nu se înhăiteze cu pungaşii. Şi Pinocchio în povestea noastră s-a înhăitat cu doi pungaşi, cum ar fi să zicem Ponta şi Antonescu şi i-a crescut nasul, pentru că minţea, şi nu a mai fost crezut de zână şi nu a devenit băieţel adevărat, adică un partid adevărat lider al opoziţiei. A trebuit să-şi dea seama de asta, pentru că îl înghiţise balena uselistă, şi dacă îşi va da seama va deveni băieţel adevărat făcând ceea ce i-a spus zâna, adică ceea ce a spus poporul român, şi neignorându-l pe Geppetto, tatăl lui, cel care îl crease", a susţinut Preda.


El a mai precizat că "în viaţă poţi să renunţi la nume, la soţie, dar la mamă nu poţi să renunţi".

"Nu poţi să o schimbi, la ţara ta, cea în care te-ai născut, nu poţi să o schimbi. De aceea este foarte important să ţinem seama de această pildă şi să nu renunţăm niciodată la ceea ce ne-a spus...de fapt, ne-am angajat noi în faţa poporului român, şi anume să fim un altfel de partid, un partid care chiar promovează democraţia internă", a mai explicat Marian Preda.


"Să obţinem anul viitor în alegerile europarlamentare mai multe voturi decât PDL pentru a arătat cine conduce opoziţia cu adevărat (...) Sunt sigur, sunt convins, că la anul PMP va lua peste 10%, cel puţin un vot în plus faţă de PDL şi va fi şi de facto adevărata voce, liderul opoziţiei din România"

De asemenea, Marian Preda a comentat nevoia mobilizării reprezentanţilor partidului la mitingul împotriva modificărilor la Codul Penal.


"PMP a devenit adevăratul reprezentant al opoziţiei din România, cel care luptă acolo unde vor românii, în stradă, cel care nu ezită, nu aşteaptă, nu mimează democraţia (...) Sunt sigur că anul viitor va fi anul consacrării PMP, dacă anul acesta a fost anul înfiinţării. Legitimitatea însă nu este dată niciodată de numire. În cascada aceasta cu toţii am fost aleşi pe anumite criterii, pe o legitimitate parţială. Dar adevărata legitimitate se va câştiga nu prin numire, ci prin voturi", a susţinut Preda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter