Politică

Ponta, atac la Antonescu: “Şi-a minţit colegii!”

Premierul Victor Ponta l-a acuzat pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, de minciună şi atitudine duplicitară, în legatură cu deciziile de votare a Legii amnistiei.

Sursa foto: http://www.ziarulalb.ro Sursa foto: http://www.ziarulalb.ro

Întrebat, luni, cum comentează declaraţiile lui Crin Antonescu din şedinta de vineri a conducerii PNL apărute pe surse, daca acestea sunt adevarate, Ponta a spus „Domnul Antonescu şi-a minţit colegii, am fost la USL 12 persoane şi a fost de acord cu Legea amnistiei. După aceea a zis să dau Ordonanţă de Urgenţă mai bine. Am spus, evident, că nu dau Ordonanţă de Urgenţă pe aşa ceva şi s-a hotărât, repet, în USL. Nu ar fi prima dată când domnul Antonescu ne spune una nouă, alta colegilor săi şi alta presei. La fel şi cu Roşia Montană. Nu ştim ce va face mâine“.

„I-am spus limpede primului ministru că deşi există motive, raţiuni pentru a discuta serios despre o lege a amnistiei eu nu cred că acest lucru trebuie făcut în fugă în condiţiile în care primul ministru nu e în ţară şi în condiţiile în care nu există un aviz al Ministerului Justiţiei“, a spus Antonescu vineri, în cadrul Biroului Politic al PNL.

Victor Ponta a recunoscut însă că preşedintele PNL l-a anunţat la începutul săptămânii trecute că nu mai e de acord cu aceasta lege. „E adevărat că domnul Antonescu mi-a spus luni că nu ar mai vota. I-a păcălit pe colegii săi", a spus preşedintele PSD care însă s-a ferit să vorbească de ruptura în USL. „Câtă vreme USL îşi îndeplineşte obiectivele, USL funcţionează. Nu am ce le reproşa miniştrilor PNL“, a încheiat Victor Ponta.


Antonescu: „Eu, spre deosebire de alţii, nu am fost dovedit mincinos"

Crin Antonescu a răspuns luni, la rândul său, extrem de dur, la acuzaţiile lui Victor Ponta, conform cărora ar fi minţit atunci când a susţinut că premierul ar fi fost de fapt de acord cu Legea amnistiei.

Preşedintele PNL a precizat, luni, că ceea ce s-a relatat sau citat în presă că a spus el în şedinşa PNL este „adevărat“. „Eu am făcut acea prezentare a situaţiei nu în regim de sedinţă publică, ci în regim de sedinţă de partid. Ceea ce am spus eu în acea sşedinţă este adevărat. Domnul Ponta îşi ia îndrăzneala azi să mă facă mincinos, lucru pe care nu i-l permit. Am spus de când sunt în viaţa politică tot timpul adevărul, chiar dacă aşa cum era acest caz nu as fi dorit să îl spun public şi nu l-am spus public. Eu am prezentat în faţa colegilor mei situaţia aşa cum am cunocut-o şi cum s-a desfăşurat şi toate lucrurile sunt adevărate", a declarat Crin Antonescu.


Liderul liberal a susţinut că nu s-a luat nicio decizie în cadrul USL cu privire la Legea Amnistiei şi a explicat contextul în care ar fi sugerat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens.

Acesta s-a arătat dezamăgit de declaraţiile premierului şi a subliniat că nu îi permite acestuia să îl numească mincinos, făcând şi o referire ironică la comentariile în care însuşi premierul a fost acuzat, în repetate rânduri, că nu a spus adevărul.
 


 

abonare newsletter