Politică

FOTO – VIDEO: PDL Cluj a pichetat Prefectura, nemulţumit de bugetul pentru 2014. Ce le-a răspuns Ponta

PDL Cluj a pichetat, vineri, Prefectura Cluj, față de bugetul pentru 2014. La protest au participat membrii PDL Cluj, alături de liderii partidului, Daniel Buda, Alin Tișe, Adrian Gurzău, Radu Moisin şi Alexandru Coroian.

Aceştia au afişat pancarte pe care scria “Mincinoşii”, “Bugetul evazioniştilor – USL îţi bagă mână în buzunar ca să dea evazioniştilor şi baronilor locali”, “Ponta, Şova şi ai lui…cascadorii râsului”, “USL nu plăteşte transportul pentru elevii navetişti, USL îşi trimite copiii la şcoli din străinătate”, “Principiul USL – Şcoala n-are rost, Guvernul te vrea prost, “Taxare până la capăt”.

“Am protestat astăzi pentru că PSD și PNL au uitat complet promisiunile cu care au câștigat alegerile din decembrie 2012. Bugetul pentru 2014 arată din nou că USL a venit la putere prin abuz și minciună. Pentru Victor Ponta și Crin Antonescu din opoziție, sănătatea și educația erau prioritățile României. Acum, sănătatea a primit cu 2 miliarde de lei mai puțin decât în 2013 iar educația cu doar 100 de milioane de lei în plus. Lui Victor Ponta și Liviu Dragnea nu le pasă că economia se prăbușește, că locurile de muncă se reduc iar puterea de cumpărare scade ca urmare a creșterilor de prețuri. Singura lor preocupare este satisfacerea clientelei politice prin sufocarea mediului privat și a românilor cu taxe și impozite. Bugetul pe 2014 arată neputința USL. Un Guvern care gândește bugetul ca pe o construcție de taxe și impozite este un Guvern neputincios și incompetent” a declarat președintele PDL Cluj, Daniel Buda.


„Am protestat astăzi pentru faptul că județul nostru este desconsiderat şi umilit din nou de mincinoşii şi demagogii de la USL. Bugetul aprobat de USL este: un buget al sărăciei tuturor românilor pentru că taxele şi impozitele noi se duc direct în toate preţurile bunurilor de consum, firmele vor suporta noi biruri ceea ce are impact pe locurile de muncă, un buget al evaziunii fiscale pentru că ţintele de încasări auto-impuse de Guvernul Ponta sunt mai mici chiar decât în 2013 când evaziunea fiscală a crescut, un buget al dezmăţului electoral pentru că ministerul lui Liviu Dragnea are un buget de două ori mai mare decât în 2013 cât să îi poate unge în an electoral pe primarii PSD la liber. Clujul e batjocorit din nou de Guvernul USL-  mincinoşi şi demagogi. Au alocat: 0 lei pentru Spitalul Regional de Urgență, 0 lei pentru Aeroport, 0 lei pentru Filarmonică, 0 lei pentru Cluj”, a declarat senatorul PDL Cluj, Alin Tişe.

“Am protestat astăzi împtriva creșterii prețului la gaze, fiind cel mai mare preț pe care oamenii îl plătesc în raport cu veniturile. Această povară se va reflecta direct în coșul zilnic al cetățenilor. Sunt oameni care nu își mai permit să plătească facturile, și decid să se decupleze de la sistemele de gaze, riscând să se îmbolnăvească. USL aduce cetățenii în situații disperate care trec de limita politicii bunului simț, atât de aclamat în campanile lor electorale” a declarat deputatul PDL Cluj, Adrian Gurzău.


Victor Ponta a criticat faptul că liderii PDL în frunte cu Emil Boc nu au luat parte la inaugurarea campusului teologic.

“Cred că în aceste momente diferenţele politic ear trebui să fie lăsate deoparte. Cred că liderii PDL ar fi trebuit să ia parte la această inaugurare. E în regulă că au protestat, una e una, alta e alta. Noi am inaugurat un campus universitar pentru Cluj cred că nimeni din Cluj nu e împotriva ideii de campus şi repet când e vorba de Ziua Naţională ar trebui să nu existe niciun fel de diferenţe politice. Îmi aduc aminte anul trecut am fost la Universitatea Babeş-Bolyai la o ceremonie de decernare a tilului de Doctor Honoris Causa lui Günter Verheugen şi am stat lângă domnul primar Emil Boc şi nu s-a întâmplat nimic, nici nu ne-am certat, dimpotrivă”, a precizat Victor Ponta.

abonare newsletter