Politică

Cordoş îl ia la întrebări pe Dragnea cu privire la terenurile din zonele industriale dezafecate

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş, i-a adresat o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, cu privire la situaţia terenurilor industriale dezafectate.

Parlamentarul clujean îi cere acestuia să precizeze cum se va acţiona pentru a impulsiona transformarea terenurilor din zonele industriale dezafectate în spaţiu util comunităţii din aceste localităţi.

„În multe localităţi din ţară terenurile din zonele industriale dezafectate sunt lăsate în paragină de către actualii proprietari sau administratori. De cele mai multe ori aceste terenuri se află în zona centrală a localităţii sau în imediata apropiere, beneficiind de vechea infrastructură în ceea ce priveşte asigurarea transportului persoanelor şi/sau mărfurilor. În prezent extinderea zonelor de locuit sau industriale se face cu predilecţie în afara localităţilor, prin transformarea terenurilor agricole din zona extravilană în terenuri intravilane, pierzându-se astfel capital agricol. Stimate domnule ministru, vă rog să-mi precizaţi cum consideraţi că se va acţiona pentru a impulsiona transformarea terenurilor din zonele industriale dezafectate în spaţiu util comunităţii din aceste localităţi“, spune senatorul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter