Politică

Cozmin Guşă va preda la UBB

Cozmin Guşă a fost invitat la deschiderea anului universitar al specializării Studii de Securitate al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Guşă le-a spus viitorilor săi studenţi că România ar putea eşua din cauza liderilor politici.

El susţine că România are neşansa unor lideri politici care nu stăpânesc geopolitica. Cozmin Guşă le-a vorbit şi despre insuccesul Uniunii Europene studenţilor cărora le va preda un curs de geopolitică în acest an universitar.

"Un stat slab care care are şi neşansa să aiba lideri care nu ştiu geopolitică cum suntem noi, din nefericire, va eşua foarte rapid. noi inca nu suntem un stat esuat ci unul slab sau foarte slab", a spus Cozmin Guşă, potrivit realitatea.net.

Potrivit consultantului politic, Statele Unite, Federaţia Rusă şi Uniunea Europeană sunt vârfurile unui triunghi unde se duce o luptă acerbă pentru impunerea dominaţiei în zona în care se află şi România, la graniţa dintre Europa şi Asia.

"Acest triunghi astăzi este într-o mare fierbere. UE este o structură dominată de insucces financiar. Este o structură care nu are o forţă militară", a mai spus Guşă. Studenţii spun că aşteaptă cu interes cursurile lui Cozmin Guşă.


La catedra de Studii de Securitate mai predau nume sonore precum Iulian Fota, consilier prezidenţial, Sergiu Medar, fost consilier prezidenţial, Toma Rus, fost secretar de stat în Ministerul de Interne sau Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucureşti. Departamentul este condus de Adrian Ivan. 


 

Etichete: ubb cluj Cozmin gusa
Ultimele Stiri
abonare newsletter