Politică

Secretarul general al PNL, Hellvig, recunoaște competiția cu PSD

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat sâmbătă, la Satu Mare, că ţinta PNL la europarlamentarele din iunie 2014 este de a obţine 25% și, dacă reuşeşte acest lucru, Crin Antonescu va fi preşedintele României, chiar dacă va avea un contracandidat al PSD.

"PNL şi-a propus 25% pentru alegerile europarlamentare la nivel naţional şi vă garantez că dacă PNL obţine 25% la nivel naţional la europarlamentare în 2014 în decembrie îl vom avea preşedinte al României pe Crin Antonescu, indiferent că vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va întâmpla. PNL având o cotă electorală de 25% vă garantez că preşedintele PNL va fi şi preşedintele României, şi pentru asta merită să luptăm fiecare dintre noi până la ultima picătură, pentru că este prima dată în istoria acestui partid când cu adevărat putem să fim importanţi şi cei mai importanţi în viaţa politică românească", a spus Hellvig la conferinţa de alegeri a conducerii PNL Satu Mare.

Testul de la europarlamentare, extrem de important

"Avem alegeri europarlamentare, este un test extrem de important pentru PNL. Vă atrag atenţia în calitate de secretar general că aceste alegeri sunt definitorii pentru pasul nostru următor, pentru alegerile prezidenţiale în 2014", a mai spus Hellvig, care a transmis şi mesajul preşedintelui liberalilor, Crin Antonescu: "Nu abandonaţi, staţi uniţi, PNL va duce preşedintele României în 2014 şi vă garantez că în 2016 avem prim-ministru".


Sondaj: PSD ia potul

Coaliţia PSD - UNPR ar fi prima opţiune a românilor la alegerile europarlamentare. Potrivit unui sondaj Avangarde (8-15 septembrie, eșantion de 1.500 de persoane adulte, reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,53%, pentru un interval de încredere de 95%), 37,5% dintre românii cu drept de vot ar alege lista PSD. PNL s-ar situa pe locul al doilea, cu 22,4% din opțiunile electoratului.

Potrivit studiului, în Parlamentul European ar mai intra reprezentanți ai PDL (15,7%), PP-DD (6,9%) și UDMR (5,1%). Mișcarea Populară se situează sub pragul electoral (4,9%).


Antonescu și Ponta au 50%. Dar numai împreună!

Același sondaj arată că, în perspectiva prezidențialelor din noiembrie 2014, Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL) sunt politicienii români cel mai bine plasați în opțiunile de vot ale românilor. Ei ar obține 24%, respectiv 26% din voturi, fiind urmați de Mihai Răzvan Ungureanu (11%), Traian Băsescu (7% - nu mai poate candida), Dan Diaconescu (4%), Sorin Oprescu (4%) și Klaus Johannis (3%).

Ultimele Stiri
abonare newsletter