Politică

Sorin Moldovan: „Înlocuirea Comisiei comune pentru controlul SRI reprezintă o diminuare a controlului civil asupra acestor servicii”

Deputatul clujean Sorin Moldovan (PNL), a participat la o dezbatere privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul organizării și funcționării serviciilor de informații în România.

Sorin Moldovan: „Înlocuirea Comisiei comune pentru controlul SRI reprezintă o diminuare a controlului civil asupra acestor servicii”. Sursă foto: Facebook/ Sorin Moldovan Sorin Moldovan: „Înlocuirea Comisiei comune pentru controlul SRI reprezintă o diminuare a controlului civil asupra acestor servicii”. Sursă foto: Facebook/ Sorin Moldovan

 

 


Deputatul clujean Sorin Moldovan (PNL), a participat la o dezbatere privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul organizării și funcționării serviciilor de informații în România.

Parlamentarul a precizat că această „dezbatere artificială” a fost generată pe un subiect care îi aduce aminte de afirmațiile lui Liviu Dragnea, cu privire la „ingerința serviciilor secrte în viața politică.”


CITEȘTE ȘI: 
Deputatul Sorin Moldovan a fost ales președinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor

„Ieri (8 mai. n.red.) în plenul Camerei Deputaților a fost generată o dezbatere artificială pe un subiect care îmi aduce aminte de afirmațiile lui Liviu Dragnea despre ingerința serviciilor secrete în viața politică. Ca să clarificăm acest subiect atât pentru opinia publică, cât și pentru colegii deputați care au luat cuvântul fără să citească avizele negative primite de această propunere.
Consiliul legislativ în punctul de vedere, pe care îl las într-un link mai jos, ne comunică foarte clar că modificarea statutului senatorilor și deputaților se face doar în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului. Practic fără să fie nevoie să intrăm în subiectul pe care propunerea îl abordează, Consiliul legislativ ne spune că proiectul este prost făcut. În loc să ia punctul de vedere și să facă un proiect bun, unii colegi deputați insistă pentru adoptarea unui proiect neconstituțional, doar de dragul declarațiilor politice și a circului politic”, a scris Sorin Moldovan pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, deputatul clujean a mai precizat că înlocuirea Comisiei comune pentru controlul SRI reprezintă o diminuare a controlului civil asupra acestor servicii și nu o creștere a controlului.


„Pe lângă problemele grave de constituționalitate, consider că înlocuirea Comisiei comune pentru controlul SRI, Comisiei comune pentru controlul SIE și a Comisiilor reunite de apărare din Camera Deputaților și Senat (în total aproximativ 52 de deputați și senatori), cu o singură Comisie Atotputernică (compusă din 9 membri - deputați și senatori), reprezintă o diminuare a controlului civil asupra acestor servicii și nu o creștere a controlului”, a conchis Sorin Moldovan. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sorin Moldovan:„Infrastructura digitală este domeniul în care țara noastră are cele mai bune performanțe”

Ultimele Stiri
abonare newsletter