Politică

Adriana Cristian (USR), candidată la alegerile europarlamentare: „De 20 de ani nu s-a construit nicio școală nouă la Cluj-Napoca”

Adriana Cristian (USR), candidată a Alianței Dreapa Unită la alegerile europarlamentare, a vorbit pentru monitorulcj.ro despre lipsa de noi școli construite în Cluj-Napoca.

Adriana Cristian declară că la Cluj-Napoca nu a fost construită nicio școală nouă în 20 de ani. FOTO: Adriana Cristian (USR)/Facebook Adriana Cristian declară că la Cluj-Napoca nu a fost construită nicio școală nouă în 20 de ani. FOTO: Adriana Cristian (USR)/Facebook

 

 


În ultimii ani, administrația primarului Emil Boc s-a lăudat cu modernizări în educație și cu învățământ de înaltă calitate, dar realitatea este alta: „În 20 de ani nu a fost construită nicio școală nouă la Cluj-Napoca”, spune Adriana Cristian, consilier local la Cluj-Napoca și candidat la europarlamentare. 

 


Într-un interviu pentru monitorulcj.ro, Adriana Cristian a declarat că municipiul are probleme legate de infrastuctură în ceea ce privește sistemul de învățământ.

„Este foarte clar că orașul are probleme legate de infrastructură. Nu s-a construit o școală nouă în 20 de ani, doar s-au peticit și s-au făcut niște corpuri de clădire, dar corpurile de clădire iau practic din calitatea elevilor, pentru că fie s-a luat din spațiul verde, s-a continuat și s-a transformat, de exemplu, cantina, cum s-a întâmplat la Avram Iancu (Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca – n.red.). În locul cantinei s-au făcut 2, 3 clase. E clar că pentru România, subiectul acesta a educației a fost o discuție politică care sună bine în timpul alegerilor, dar nu a fost o prioritate pentru administrațiile de până acum”. 


Emil Boc a promis școli noi în Bună Ziua și Borhanci

Momentan promisiunile administrației locale de a construi noi școli sunt doar în documente. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunța în luna martie 2024 că o nouă școală va fi construită în cartierul Bună Ziua pentru 553 elevi. Pentru aceasta a fost aprobată documentația tehnică. 

„Educație la standarde europene. Școală în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi. Acest proiect de infrastructură face parte din politica Primăriei de extindere a rețelei educaționale. Pe lângă școlile extinse și modernizate în ultimii ani, avem în derulare și proiectul Hubului educațional din Borhanci cu școală, creșă, grădiniță”, declara Boc. 


Primarul a promis de asemenea construirea unei școli în cartierul Borhanci care va trebui să aibă 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi/clasă și o capacitate totală de 674 de elevi. În 2023 au fost semnate contractele de proiectare și execuție, iar în prezent se lucrează la prima etapă, cea de proiectare. 

Articol realizat de Oana DOROȘENCO


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Adriana Cristian (USR), clujeanca propusă de Dreapta Unită pe loc eligibil la alegerile europarlamentare: „Vreau să existe sistem de învățământ axat pe abilități”

Ultimele Stiri
abonare newsletter