Politică

Elevii de la Liceul Eugen Pora au fost lăsaţi fără burse

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/19/07-deschidere an scolar liceul eugen pora rp 1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Conducerea școlii arată cu degetul spre Primărie, care, la rândul ei, spune că școala nu a știut să gestioneze banii de burse.

Mai mulţi părinţi ai elevilor de la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca sunt nemulţumiţi că nici măcar un elev nu a primit bursă de merit, de performanţă sau de studiu, cu toate că 203 elevi au mediile necesare. Părinţii au cerut Primăriei să refacă listele cu bursele acordate elevilor din Cluj-Napoca. Reprezentanţii Primăriei spun că, de fapt, este vina şcolii, care nu a ştiut să gestioneze banii alocaţi de Consiliul Local pentru burse. Conducerea liceului precizează însă că nu au primit bani de ajuns pentru toate bursele.

Liceul Teoretic „Eugen Pora” Cluj-Napoca este singura școală din municipiu care nu a dat elevilor burse de merit, de performanţă sau de studiu, cu toate că 203 copii au avut mediile potrivite pentru acest tip de burse. Problema a fost semnalată de o parte din părinţi, aceştia fiind nemulţumiţi de modul cum au fost distribuite bursele.

„Suntem nemulţumiţi de modul în care Primăria a ales să distribuie bursele de merit, de performanţă, de studiu şi sociale pentru că Liceul «Eugen Pora» este singurul care nu a primit burse. S-au dat doar 50 de burse sociale, în rest nici măcar o bursă. Şi copiii noştri se califică pentru burse de merit, de performanţă şi sociale, de aceea cerem Primăriei să facă o revizuire a listelor cu aceste burse”, a explicat Ramona Trâncă, unul din părinţi. Ea a mai spus că 203 elevi se încadrează pentru burse de merit, 11 pentru studiu şi doi pentru performanţă.

Discrepanţe între şcoli

Părinţii elevilor de la Liceul „Eugen Pora” au subliniat că nu înţeleg discrepanţa între numărul de burse acordate la şcolile din oraş. „Nu înţelegem de ce alte şcoli primesc câte 700 de burse, cum este cazul Liceului «Nicolae Bălcescu»  şi altele primesc doar 11, cum este la Liceul «Avram Iancu», un liceu cu foarte mulţi elevi olimpici. Şcoala «Horea», care este o şcoală cu clasele I - VIII primeşte 415 burse, iar Liceul «Eugen Pora» primeşte zero burse”, a afirmat Ramona Trâncă.

Primăria spune că este vina şcolii

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că Primăria a alocat bani pentru burse în conformitate cu cererile venite de la şcoli. „În cazul Liceului « Eugen Pora » a fost vorba despre o eroare a şcolii, pe care aceasta şi-o asumă. Prin urmare, celor de la «Eugen Pora» nu le-au mai ajuns banii ca să acorde şi altfel de burse în afara celor medicale şi sociale”, au declarat reprezentanţii Biroului de Presă al Primăriei Cluj-Napoca. Aceştia au mai adăugat că problema nu mai poate fi remediată în semestrul acesta, ci abia de semestrul viitor.

Banii alocaţi de Primărie nu sunt suficienţi


Conducerea Liceului „Eugen Pora” a declarat că a solicitat 67 de burse, iar fondurile alocate de Primărie nu au fost suficiente. „Fondurile alocate de Primărie şi gestionate de Liceul Teoretic «Eugen Pora» nu sunt suficiente pentru plata integrală a tuturor burselor, motiv pentru care am considerat prioritară plata burselor sociale. Ulterior am făcut demersuri pentru suplimentarea fondurilor şi pentru a nu prejudicia dreptul elevilor de a beneficia de burse”, a declarat Dorina Borza, directorul Liceului Teoretic „Eugen Pora”.

Ea a mai spus că îşi manifestă disponibilitatea pentru rezolvarea situaţiei şi sunt deschişi dialogului pentru găsirea soluţiilor în favoarea elevilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter