Politică

Emil Boc, la congresul PPE: „Primarii sunt cheia unui viitor democratic al Europei”

Primarii sunt cheia unui viitor democratic al Europei, a declarat Emil Boc la o conferință de presă.

Emil Boc, la congresul PPE. Sursă foto: Captură ecran- Facebook- PNL Cluj Emil Boc, la congresul PPE. Sursă foto: Captură ecran- Facebook- PNL Cluj

 

 


Emil Boc a declarat, la conferința organizată după ședința Grupului Partidului Popular European (PPE), că primarii sunt cei care țin extremismul la distanță. 

 


„Extremismul poate pune în pericol viitorul democratic al Europei. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ține extremismul la ușă și nu în interiorul procesului democratic fundamental. Primarii din Europa au demonstrat că pot ține extremismul deoparte. Nu veți găsi, decât cu rari excepții, primari sau președinți de Consilii Județene cu orientări extremisme. Primarii sunt cheia unui viitor democratic al Europei, iar PPE a înțeles acest lucru și a stabilit ca prioritate colaborarea dintre nivelul local, național și european”, a declarat Emil Boc. 

 


 

De asemenea, edilul orașului Cluj-Napoca a mai menționat că toată politica, până la urmă, este la nivel local, în condițiile în care primul contact direct al cetățeanului este cu administrația publică. De altfel, Emil Boc a vorbit și despre importanta PPE și a PNL-ului. 


„Așa cum PPE, la nivelul Europei, este partidul primarilor, autorităților locale și regionale, la fel și în România, PNL este partidul primarilor. Evident că PPE are mai multe fațete. Este partidul care a fondat această Europă. Sunt câțiva părinți fondatori care au construit această Europă a păcii și prosperității în care trăim. Acest partid a gestionat cinci crize majore din 2010 încoace. PPE dă ora exactă în Europa. Pentru PNL este o onoare și responsabilitate să fie acolo unde se iau deciziile pentru viitorul Europei și României. PPE produce prosperitate, dar în egală măsură și distribuie cetățenilor europeni. PPE a ajutat să aducă în România peste 70 de miliarde de euro”, a conchis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „O Europă dominată de extremism înseamnă începutul sfârșitului UE”

abonare newsletter