Politică

Daniel Buda: „Mi-am manifestat intenția de a candida pentru un nou mandat de europarlamentar”

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a anunțat că își dorește un nou mandat în Parlamentul European.

Daniel Buda va candida pentru un nou mandat de europarlamentar. Sursă foto: Facebook/ Daniel Buda Daniel Buda va candida pentru un nou mandat de europarlamentar. Sursă foto: Facebook/ Daniel Buda

 

 


Europarlamentarul clujean Daniel Buda a declarat la un post de radio local că și-a manifestat intenția de a candida, din nou, la alegerile europarlamentare. Pe lista comună PSD-PNL, neoficial, șeful PNL Cluj s-ar afla pe poziția a 13-a. 

„Ceea ce pot să confirm eu este intenția de a candida. Deocamdată nu s-a stabilit nimic altceva. Nu au fost discuții aplicate în ceea ce înseamnă locurile pe listă pentru fiecare candidat. Da, eu mi-am manifestat intenția de a candida pentru un nou mandat. Sunt încă foarte multe lucruri de făcut aici în Parlamentul European. Partidul va decide cum este mai bine. Ne dorim să fie cât mai mulți europarlamentari din România pentru asigurarea stabilității europene, în condițiile în care avem de a face cu o creștere a extremismului nu doar la nivelul României, cât și la nivelul Europei. Ne îndreptăm spre o direcție destul de complicată și este nevoie de oameni care să mențină structura actuală a UE”, a spus Daniel Buda.


 

Totodată, europarlamentarul clujean a tras un semnal de alarmă și le-a recomandat alegătorilor să fie foarte atenție pe cine votează. Mai mult, Daniel Buda a mai declarat că a susținut de la bun început comasarea alegerilor. 


„Eu am susținut comasarea alegerilor și nu vă ascund faptul că îmi propun să inițiez dezbateri serioase pentru comasarea alegrilor pe mai departe. Avem nevoie de proiecte comune. Punem pe masa alegătorului dacă dorește să meargă cu noi sau alți competitori politici care să vină cu propria viziune”, a afirmat Daniel Buda. 

Întrebat ce părere are despre faptul că Emil Boc nu își dorește să candideze pentru un post de europarlamentar, șeful PNL Cluj a declarat că edilul a reușit, de-a lungul anilor, să pună orașul Cluj-Napoca nu doar pe harta Uniunii Europene, cît și pe harta internațională. 


„Domnul Boc, atunci când vorbește la Bruxelles, este ascultat, el devenind un reper în ceea ce înseamnă politica internă și europeană. Domnia sa nu doar vorbește, ci și transpune în practică, de fiecare dată cu succes, mecanismele europene. Avem proiectul metroului la Cluj, centura metropolitană. Sunt lucruri care se întâmplă și sunt generate de efortul acestui om. Banii europeni nu vin așa, stând în birou. Pentru acești bani trebuie să mergi la Bruxelles, la Strasbourg. Sunt eforturi pe care domnul Emil Boc le-a făcut și le face”, a conchis Daniel Buda. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

CITEȘTE ȘI:

Daniel Buda susține decizia privind lista comună PSD-PNL, dar apreciază că este un compromis

Ultimele Stiri
abonare newsletter