Politică

Primarul Emil Boc, desemnat raportor al Comitetul European al Regiunilor pe tema Inteligenței Artificiale

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost numit raportor al Comitetul European al Regiunilor (CoR) pe tema Inteligenței Artificiale.

Primarul Emil Boc, desemnat raportor pe tema Inteligenței Artificiale. FOTO: Facebook/ Emil Boc Primarul Emil Boc, desemnat raportor pe tema Inteligenței Artificiale. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Emil Boc, primarul Clujului este noul raportor al Comitetul European al Regiunilor (CoR) pe tema Inteligenței Artificiale. 

 


„Comitetul European al Regiunilor: Am fost desemnat Raportor al CoR pe tema Inteligenței Artificiale (Pachet legislativ). Mulțumesc colegilor mei din Comitetul European al Regiunilor pentru desemnarea mea în calitate de Raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează Inteligența artificială”, a declarat primarul Emil Boc.

În acest context, edilul a declarat că inteligența artificială are potențialul să îmbunătățească domenii precum asistența medicală, agricultura, shimbările climatice sau securitatea, dar aduce și o serie de pericole noi, precum intruziunea în viața privată sau utilizarea în scopuri infracționale.


„Inteligența artificială se dezvoltă rapid. 

Inteligența artificială ne schimbă deja viața de zi cu zi. Și acesta este doar începutul. Utilizată cu înțelepciune și pe scară largă, inteligența artificială poate aduce beneficii mari oamenilor și societății, în general. 


Inteligența artificială ne schimbă și ne va schimba viața prin îmbunătățirea asistenței medicale (de exemplu, diagnosticele vor fi mai precise, se va asigura o prevenție mai bună a bolilor), creșterea eficienței agriculturii, contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, îmbunătățirea eficienței sistemelor de producție cu ajutorul întreținerii bazate pe analiza predictivă, îmbunătățirea securității europenilor și în multe alte moduri pe care abia începem să ni le imaginăm. În același timp, inteligența artificială implică o serie de riscuri potențiale, cum ar fi un proces decizional opac, discriminarea de gen sau de alt tip, intruziunea în viața noastră privată sau utilizarea în scopuri infracționale”, a arătat primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a ocupat și funcțiile de raportor și președinte al CoR (Comitetul European al Regiunilor) pe politica de coeziune a Uniunii Europene. În toamna lui 2022, Emil Boc a mai fost ales ca președinte al Comitetului European al Regiunilor pe politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER). Mandatul său durează doi ani și jumătate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc nu este interesat să deschidă lista PNL la europarlamentare

Ultimele Stiri
abonare newsletter