Politică

Deputatul Zakarias Zoltan: Intenţia de a depune în Parlament cele trei proiecte de lege privind autonomia va fi prezentă mereu

Deputatul Zakarias Zoltan, preşedintele Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), a declarat, vineri, că intenţia sa de a depune în Parlament cele trei proiecte de lege privind autonomia „va fi prezentă mereu”, însă nu crede că le va iniţia din nou în acest an electoral.

Deputatul Zakarias Zoltan spune că intenţia de a depune în Parlament cele trei proiecte de lege privind autonomia va fi prezentă mereu  Foto: Parlamentul României - Camera Deputaților Facebook.com Deputatul Zakarias Zoltan spune că intenţia de a depune în Parlament cele trei proiecte de lege privind autonomia va fi prezentă mereu Foto: Parlamentul României - Camera Deputaților Facebook.com

 

 


„Intenţia va fi prezentă mereu. Regulamentul Parlamentului stipulează că acelaşi proiect de lege nu poate fi depus în aceeaşi sesiune. Deci din punct de vedere formal sau din punctul de vedere al regulamentului nu ar fi niciun impediment. Am depus cele trei proiecte de lege pentru a ţine în temă problematica autonomiei şi pentru a ne apropia de principalul scop, şi anume, să începem să discutăm în detaliu despre ce înseamnă şi ce dorim, comunitatea maghiară, prin proiectele de lege referitoare la autonomia culturală, respectiv autonomia Ţinutului Secuiesc. Din păcate, se pare că în momentul actual nici societatea întreagă românească sau reprezentanţii lor nu au fost pregătiţi să intrăm într-o discuţie pe fondul problemei. S-a făcut o respingere a celor trei proiecte de lege cu o procedură extraurgentă”, a afirmat Zakarias Zoltan, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

 


Deputatul consideră că Parlamentul a bătut un record, în sensul că nu a auzit ca trei proiecte de lege să treacă prin cele două camere în trei zile.

„Dar s-a reuşit şi acest lucru, şi-l vom depune încă o dată şi probabil că o să încercăm să pregătim în aşa fel ca următoarea depunere să fie eventual precedată de nişte conferinţe, discuţii. Deci să fie abordată tema mai pe larg, pentru că avem încredere în faptul că dialogul pe această temă trebuie pornit. Nu cred că îl vom depune acum, anul acesta este un an viciat din acest punct de vedere, având cele patru alegeri, toată lumea se va concentra asupra acestor alegeri", a spus Zakarias Zoltan. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Alianţa Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Oficial maghiar: „Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”

Îi bagă cineva în seamă? Secuii cer, din nou, autonomie teritorială: „Nu lezează România”

Secuii i-au trimis lui Ciucă o scrisoare de 100 de pagini prin care cer autonomie teritorială

Ultimele Stiri
abonare newsletter