Politică

Ciucă: Discutăm toate ipotezele în privinţa comasării alegerilor

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat joi că în coaliţia de guvernare se discută toate ipotezele în privinţa comasării alegerilor.

Liderii coaliției discută despre comasarea alegerilor Foto: monitorulcj.ro Liderii coaliției discută despre comasarea alegerilor Foto: monitorulcj.ro

 

Totodată, el a afirmat că nu s-a luat o decizie în privinţa comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale şi nici în ceea ce priveşte calendarul pentru toate scrutinele din 2024, scrie Agerpres. 


„Nu s-a discutat şi nu s-a decis în coaliţie, decisiv, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale şi nici calendarul până la sfârşitul anului pe alegerile din 2024. Ca atare, după ce vom avea o decizie în acest sens vom comunica fără niciun fel de probleme, a declarat Nicolae Ciucă. 

Întrebat dacă exclude ca PNL să susţină un candidat din partea PSD la Preşedinţie, el a răspuns: „În primul rând, trebuie să respectăm votul cetăţenilor şi ca atare este absolut necesar să menţionăm că funcţia de preşedinte trebuie să reprezinte expresia voinţei poporului".


Întrebat dacă este o variantă şi comasarea localelor cu prezidenţiale, el a apreciat că poate fi o opţiune.

„Discutăm toate ipotezele”, a adăugat Ciucă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Coaliția PSD-PNL, acord privind comasarea alegerilor din 2024: locale, comasate cu europarlamentarele, iar primul tur al prezidențialelor cu parlamentarele.

Prof. univ. Sergiu Mișcoiu: „Comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele, o idee bolnavă”

Fără bariere constituționale pentru comasarea alegerilor. Boc: „Este posibil. Singura problemă este oportunitatea”.

abonare newsletter