Politică

Vom avea sau nu alegeri comasate?

Problema comasării alegerilor va fi discutată în partid şi în coaliţie, iar decizia va fi luată astfel încât „să fie bine pentru cetăţenii României şi pentru democraţie”, spune președintele PNL Nicolae Ciucă.

Ce spune liderul PNL Nicolae Ciucă despre comasarea alegerilor Foto: monitorulcj.ro Ce spune liderul PNL Nicolae Ciucă despre comasarea alegerilor Foto: monitorulcj.ro

 

„În primul rând, este o decizie pe care o vom discuta în partid şi în coaliţie. Nu vom lua niciodată decizii decât asumate, nu pe surse, iar decizia va fi în aşa fel încât să fie bine pentru cetăţenii României şi pentru democraţie", a afirmat Ciucă, la sediul PNL, întrebat dacă este nevoie de comasarea alegerilor în acest a, conform Agerpres. 


El a precizat că în şedinţa coaliţiei se va discuta despre iniţiativele legislative pentru noua sesiune parlamentară şi problemele guvernamentale, adăugând că vor fi analizate, „dacă este timp", şi „celelalte chestiuni care nu sunt atât de presante”.

Întrebat în legătură cu varianta comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, Ciucă a spus: „Tot ceea ce vom decide va fi cât se poate de asumat şi public. În acest moment, nu există o decizie luată”.


„Partidul se va reuni în Birou Politic Naţional săptămâna aceasta, miercuri, ne vom întâlni cu grupurile parlamentare, vom analiza şi dezbate în partid”, a adăugat liderul PNL.

 

CITEȘTE ȘI:

Sociologul clujean Ioan Hosu: „Cei care au un discurs antieuropean vor avea o problemă, la alegeri”

Studiu. Dreapta populistă „va câștiga teren” la alegerile europarlamentare din iunie: „Ne așteptăm la un viraj brusc la dreapta”

Liberalii și-au propus să câştige toate rândurile de alegeri din 2024

abonare newsletter