Politică

Primarul Emil Boc își dorește un „an politic sănătos”

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc spune că anul acesta își dorește sănătate politică, pe lângă „sănătate personală și sănătate administrativă”.

Ce așteptări are primarul Emil Boc de la anul care a început, din punct de vedere politic  Foto: Facebook/ Emil Boc Ce așteptări are primarul Emil Boc de la anul care a început, din punct de vedere politic Foto: Facebook/ Emil Boc

 

Emil Boc a precizat, în cadrul unei emisiuni radio, că sănătatea politică presupune susținerea, în continuare, a valorilor democratice, în contextul în care în țară și în lume se vor desfășura alegeri. 

„Asta înseamnă (n.red – sănătate politică) să trăiești într-un climat democratic, să ai viitorul asigurat din perspectiova evoluției democrației, să nu faci regrese din această perspectivă și să se ajungă la dictatură, la situații în care să nu ai siguranța zilei de mâine din perspectiva democrațâiei, adică sănătate democratică înseamnă susținerea valorilor democratice care ne-au adus acces la prosperitate, excluderea violenței și a războului, din spațiul public și privat. Democrația, apartenența noastră la Uniunea Europeană, la parteneriatul strategic cu SUA și NATO, consolidarea valorilor democratice și împiedicarea prin orice mijloace legale cu putință a dimensiunilor autoritare populiste, extremiste care ne distrug și ne otrăvesc viața, asta înseamnă. Dacă nu vom fi atenți la aceste lucruri, viitorul nu va mai fi sănătos din punct de vedere politic și democratic, ci va fi unul așa cum am avut în perioada interbelică, nu vrem să repetăm istoria”, a declarat Emil Boc. 

Primarul a mai punctat că anul acesta, jumătate din planetă merge să își stabilească viitorul. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „Drumul spre libertate și democrație a trecut și pe la Cluj”

Emil Boc, îngrijorat de situația din Israel. „Se ajunge la niște derapaje armate de nivelul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter