Politică

Deputatul liberal clujean Radu Moisin și-a prezentat raportul de activitate. Prioritățile legislative ale parlamentarului.

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin și-a prezentat, joi, raportul de activitate pentru perioada iulie – decembrie 2023. El a avut în vedere mai multe domenii importante.

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin și-a prezentat raportul de activitate Foto: Anca Colibășanu monitorulcj.ro Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin și-a prezentat raportul de activitate Foto: Anca Colibășanu monitorulcj.ro

 

Radu Moisin a avut 14  propuneri legislative inițiate, 19 întrebări și interpelări și două luări de cuvânt și declarații politice. Totodată, în această perioadă, parlamentarul a participat la 37 ședințe ale plenului Camerei Deputaților.

În ultimele șase luni, activitatea deputatului Radu Moisin a vizat domenii prioritare precum administrația publică și relațiile bilaterale cu Republica Franceză. Nu în ultimul rând, liberalul a desfășurat activități în curcumscripție și audiențe. „Astfel, alături de Instituția Prefectului județului Cluj am făcut demersuri pentru extinderea sistemului antigrindină la nivel național și mai ales, înființarea unui sistem la nivelul județului Cluj. Guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziția unui sistem antigrindină, iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a cuprins județul Cluj în planul de dezvoltare al Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP). Comisia tehnică de specialitate din cadrul MADR aduce în vedere 16 puncte de lansare ale sistemului antigrindină care urmează a fi amplasate în zona Turda - Câmpia Turzii pentru a asigura protejarea întregii zone. Planificarea prevede ca investiția efectivă să înceapă în acest an”, a explicat Radu Moisin. 

 


De asemenea, deputatul liberal a participat la mai multe ședințe ale Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților și a luat cuvântul pentru a se asigura de faptul că proiectul de lege privind Codul urbanismului și construcțiilor (Pl-x nr.418/2023) asigură un echilibru între debirocratizare și necesitatea de a stopa fenomenul construcțiilor ilegale. „Am depus o serie de amendamente la acest proiect legislativ, referitoare la: autorizația de construire – amendamentul prevede eficientizarea procedurii de autorizare de construire pentru lucrările ce se extind pe mai multe imobile identificate cu numere cadastrale distincte. În practică, de cele mai multe ori, executarea unor lucrări de utilitate publică pot fi îngreunate din prisma neidentificării sau a identificării complexe a imobilelor înscrise în cărți funciare distincte; notificarea autorităților locale în cazul lucrărilor de construire care se pot realiza pe baza procedurii simplificate de notificare – amendamentul are în vedere evitarea producerii unui haos urbanistic în mediul urban foarte compact; acordul autorității administrației publice locale competente – amendamentul are scopul de a impune solicitantului să dețină toată documentația necesară pentru începerea lucrărilor”, a mai spus Radu Moisin. 
Amendamentele sale se mai referă printre altele, la controlul exercitat de către Inspectoratul de Stat în Construcții, infracțiuni la regimul autorizării, contravenții la regimul autorizării, Poliția locală sau organizarea de șantier.

Legislație pentru trotinetele electrice

În cadrul Comisiei Juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților parlamentarul a dezbătut și avizat favorabil proiectul de lege nr.570/2023 inițiat de deputații PNL printre care și el. Proiectul are drept obiectiv creșterea siguranței tuturor participanților la trafic prin introducerea posibilității ca Poliția Locală să constate contravențiile și să aplice sancțiunile pentru încălcarea normelor rutiere și de către conducătorii de trotinete electrice.

Totodată, deputatul PNL a adresat multiple întrebări parlamentare către: Ministerul Apărării Naționale cu privire la secțiile pentru marii arși din spitalele militare; Ministerul Finanțelor referitoare la performanța ANAF și inspecțiile efectuate în perioada 2018-2022; Ministerul Transporturilor pentru a avea informații actuale cu privire la starea anumitor secțiuni din autostrada A1, respectiv A3.


Relații diplomatice și evenimente locale


În ce privește relațiile cu Republica Franceză, parlamentarul a participat, de Ziua Națională a Franței, la Cluj-Napoca, la evenimentul organizat de Consulatul Onorific al Franței la Cluj, Institutul Francez din România și Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, unde s-a sărbătorit prietenia franco-română de peste două secole și s-a discutat despre legăturile economice și culturale.

Nu în ultimul rând, deputatul clujean a participat la mai multe evenimente care au avut loc în diverse localități din județul Cluj și în municipiul Cluj-Napoca, precum Zilele Fiilor Satului la Someșu Rece; Festivalul „Jocu de pe Câmpie” la Mociu; Zilele Comunei Gilău; Zilele Comunei Feleacu; Ziua Limbii române; Ziua Muntelui, la Mărișel; Comemorarea Revoluției Române din 1989 și Ziua Națională a României.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

 


 

 


 

CITEȘTE ȘI:

Deputatul Radu Moisin, bilanț la jumătatea anului 2023. Digitalizarea administrației publice, printre realizări

Radu Moisin, despre demisia ministrului Budăi: „Este un bun început”

Ce a realizat deputatul clujean Radu Moisin în Parlament? Raportul pe ultimele 6 luni

Radu Moisin: „Industria românească trebuie salvată!”. Deputatul cere plafonarea prețului energiei și în cazul industriei mari

Ultimele Stiri
abonare newsletter