Politică

Deputatul USR Viorel Băltărețu cere bani pentru drumul expres Cluj-Dej și trenul metropolitan Cluj

După ce a depus amendamente la bugetul de stat referitoare la finanțarea centurii Clujului și a drumului expres A3 Tureni, deputatul Viorel Băltărețu face noi solicitări către guvern.

Viorel Băltărețu, deputat USR Cluj/Foto: Viorel Băltărețu Viorel Băltărețu, deputat USR Cluj/Foto: Viorel Băltărețu

 

 


„Am depus încă două amendamente pentru finanțarea studiilor de fezabilitate și prefezabilitate referitoare la două proiecte foarte importante pentru județul nostru: drumul expres Cluj-Dej și trenul metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida. Pentru fiecare am cerut 5 milioane de lei.

 


În ce privește primul obiectiv, drumul Cluj-Dej, știm că licitația pentru studiul de fezabilitate a fost anulată în noiembrie 2023 și va fi relansată în perioada imediat următoare. De aceea, este necesară o alocare bugetară corespunzătoare pentru asigurarea sumelor necesare în 2024.

Amendament depus de deputatul USR Viorel Băltăețu pentru alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru proiectul drumului expres Cluj-Napoca-Dej

Referitor la trenul metropolitan, studiul de fezabilitate trebuia finalizat de primăria Cluj în 2021, dar nu a fost recepționat nici până în prezent. 


CITEȘTE ȘI: 
Soluții pentru eficientizarea pasajului de la Tăietura Turcului. Viorel Băltărețu, deputat USR: „Proiectul trebuie să fie funcțional, să țină seama de dezvoltarea în perspectivă a Clujului”

Pe lângă o mai bună gestionare a acestui proiect extrem de important pentru clujeni, este necesară și o alocare bugetară corespunzătoare în anul 2024”, a explicat deputatul USR.

„În această săptămână votăm Legea bugetului. Împreună cu colegii din USR Cluj, vom lupta pentru Cluj. Proiectele importante pentru clujeni au fost scoase din bugetul pentru anul viitor. E ca și cum coaliția PSD-PNL ne-a pus pe o lista neagră. Toate aceste proiecte au deja o lungă istorie de amânări și gestionare proastă. Acum guvernul vrea să ne dea lovitura finală. Vom face tot ce putem să aduce banii necesari la Cluj”, a mai adăugat Băltărețu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viorel Băltărețu: „Îmi doresc un Cluj pentru toți clujenii”

Petiție pentru refacerea unui proiect așteptat de clujeni. Deputatul Viorel Băltărețu (USR): „Fără barieră la Tăietura Turcului!”

abonare newsletter