Politică

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, și-a anunțat candidatura la prezidențiale. „Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a anunțat oficial ar vrea să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor din partea liberalilor.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat candidatura sa pentru prezidențialele din 2024/Foto: Nicolae Ciucă Facebook.com Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat candidatura sa pentru prezidențialele din 2024/Foto: Nicolae Ciucă Facebook.com

 

 


Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, atunci își va înainta candidatura. 

 


Întrebat dacă doreşte să ajungă preşedintele ţării, Ciucă a susținut că dacă Partidul Național Liberal îi va cere să candideze pentru președinție, o va face. 

„Sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, partid cu blazon şi eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri oamenii m-au întrebat, vă angajaţi cu noi? Şi am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul. În momentul de faţă este o decizie neformalizată. 


CITEȘTE ȘI: 
Liberalii au decis cu unanimitate de voturi să meargă singuri în alegeri. Ciucă: „Prin noi înșine vom câștiga alegerile din 2024”

Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida. Într-un congres, într-un Consiliu Naţional, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Ştiţi care este chestiunea. Eu am declarat şi mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor, fraţilor, credeţi că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiţie care nu ştim cum se va termina? Are rost să declanşăm această campanie acum?”, a declarat duminică, la Prima News, președintele liberal Nicolae Ciucă. 

Deocamdată nu a fost stabilit un calendar, iar acest aspect trebuie discutat mai întâi în Biroul Politic Naţional și validat în Consiliul Naţional, potrivit președintelui Senatului Nicolae Ciucă. 


După cum a arătat Ciucă, decizia a fost discutată și cu partenerii de coaliție social-democrați. Astfel, liderul PSD Marcel Ciolacu ar fi fost informat despre decizia liberalilor potrivit căreia partidul va merge singur în alegerile de anul viitor. 

 „Am discutat. Discut cu Marcel Ciolacu dacă este nevoie şi de cinci ori pe zi. Şi ieri am discutat. Deci discutăm. Suntem responsabili de guvernarea ţării. Rolul nostru, al amândurora, este să guvernăm ţara. Ceea ce se întâmplă politic poate să aibă un viitor politic sau poate să nu aibă. Noi ne-am asumat la Sinaia să mergem singuri în alegeri, să coagulăm dreapta din România, pentru că aşa mi se pare normal”, a mai declarat liderul PNL.


Declarațiile făcute de președintele Senatului și liderul PNL Nicolae Ciucă reprezintă primul anunț oficial privind candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024. 

La începutul lunii noiembrie, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, la Sinaia, că liberalii au decis să meargă singuri în alegerile din 2024.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PNL a decis: liste separate de PSD, Ciucă nu se mai afișează cu Ciolacu.

Liberalii au decis cu unanimitate de voturi să meargă singuri în alegeri. Ciucă: „Prin noi înșine vom câștiga alegerile din 2024”

abonare newsletter