Politică

Un securist notoriu, președinte al pensionarilor PSD din Cluj-Napoca

Proaspătul președinte al organizației de pensionari a PSD Cluj-Napoca este Marius Dumitru Matei, fost ofițer de Securitate.

Un securist notoriu, președinte al pensionarilor PSD din Cluj-Napoca Un securist notoriu, președinte al pensionarilor PSD din Cluj-Napoca

 

 


PSD Cluj-Napoca și-a ales sâmbătă, 11 noiembrie, conducerea Organizațiilor de Femei și de Pensionari Social. 

 


În funcția de președinte al Organizației de Pensionari a PSD Cluj-Napoca a fost ales Marius Dumitru Matei, locotenent de Securitate în 1989, un personaj în cel mai bun caz „controversat”.

Proaspătul președinte al organizației de pensionari a PSD Cluj-Napoca este Marius Dumitru Matei, fost ofițer de Securitate

În cartea despre Revoluția din Decembrie 1989 de la Cluj, scrisă de Victor Lungu (actualmente redactor șef al Ziar de Cluj) și procurorul militar în rezervă Tit Liviu Domșa, cel care a întocmit în 1990 primul dosar al ofițerilor implicați în evenimentele din decembrie 1989, autorii relatează un episod halucinant în care Marius Dumitru Matei, ofițer pe prelucrare informativă şi membru al grupei antiteroriste a MI (1989) îi bate pe cei care au vizitat-o pe celebra disidenta Doina Cornea.


Din rechizitoriul întocmit, în 21 decembrie 1989 „pe la ora 21,30 – 22,00, au fost reţinuţi şi urcaţi în autodubă: Măruţiu Marius Lucian, Haţiegan Şerban Tiberiu, Kilin Istvan Csaba şi Borza Gheorghiţă Florian, care ieşiseră din curtea locuinţei d-nei Doina Cornea. Cele patru persoane reţinute au fost transportate la sediul Miliţiei municipiului Cluj-Napoca. Din declaraţiile lui Kilin Istvan Csaba, Borza Gheorghiţă Florian şi Haţiegan Şerban Tiberiu rezultă că pe timpul transportului şi la sediul miliţiei au fost loviţi de către locotenentul Cioban Constantin şi locotenentul Matei Marius Dumitru”.

La alegerile de sâmbătă au participat președintele interimar al PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, președintele PSD Cluj-Napoca, Ovidiu Săcară subprefectul județului Cluj Răzvan Ciortea, Ioan Oleleu, vicepreședinte al ANSVA, și Alexandru Cordoș, secretar general al PSD Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PNL a decis: liste separate de PSD, Ciucă nu se mai afișează cu Ciolacu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter