Politică

Boc dezminte că va participa la europarlamentare: „Nu știu cine face sondajele acestea, n-am cerut”

Emil Boc a respins ideea că ar putea deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, care vor avea loc în luna iunie a anului 2024.

Emil Boc respinge ideea că va participa la alegeri europarlamentare / Foto: Emil Boc Facebook Emil Boc respinge ideea că va participa la alegeri europarlamentare / Foto: Emil Boc Facebook

 

 


Informația conform căreia Emil Boc, alături Eduard Hellvig, fost director al SRI, ar deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare a pornit de la news.ro, care au citat surse din partid. Cu toate acestea, primarul Clujul a demontat această teorie, spunând că el este „primarul al Clujului și primar al Clujului” va rămâne.  

 


Emil Boc a apărut în diverse sondaje, datorită popularității pe care a dobândit-o ca primar al Clujului. El, însă, spune că nu știe de ce au apărut acele sondaje și că nu a cerut să fie adăugat pe lista pentru europarlamentare: 

„Să fie foarte clar: Clujul, din partea PNL-ului, are europarlamentar. Un europarlamentar recunoscut în Europa, apreciat acasă, care-și face și și-a făcut datoria: Daniel Buda. Din punctul acesta de vedere avem europarlamentar. Clujul închide subiectul. Doi: pe mine, repet, când vor fi alegerile anul viitor, sunt primar al Clujului și primar al Clujului rămân. În consecință, discuția din punctul meu de vedere este încheiată și pe acest palier. Repet, sunt primar al Clujului. Le mulțumesc în fiecare zi clujenilor pentru că mi-au dat onoarea aceasta de a-i reprezenta și de a le fi alături, deși împreună construim un oraș frumos. Aici mă dedic, aici este locul în care cred că trebuie să facem ce ne stă în putință pentru a aduce aici la Cluj cele mai bune condiții ca să ne ținem clujenii acasă, să se întoarcă cei care au plecat (…) Nu știu cine face sondajele acestea, nu știu cu ce motive m-au pus acolo, n-am cerut, nu sunt. Pot să vă spun că facem tot ce ne stă în putință să susținem lista Partidului Național Liberal și să se arate că viitorul României este în primul rând cu viitor liberal în Uniunea Europeană. Da, asta voi face. Dar repet, personal, când ai asemenea onoare de a fi primar al Clujului, cred că orice altceva pălește în preajmă”, a explicat Emil Boc, la o emisiune radio. 


CITEȘTE ȘI:
Comasarea alegerilor din 2024. Boc: „Este necesară o discuție serioasă, trebuie un consens politic pentru o asemenea decizie”
Topul liderilor politici din România. Emil Boc, al doilea cel mai de încredere politician din țară
 

Alegerile pentru Parlamentul European au loc între 6-9 iunie 2024.

Întrebat dacă în toamna anului 2024, la alegerile locale, va candida din nou la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc a răspuns că nu a luat încă o decizie: „Despre acest lucru nu discutăm acum, pentru că nu am luat nicio decizie în acest sens.”


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe, radiografie dură a scenei politice: „Guvernul a luat anumite măsuri nemulțumitoare”/ Despre alegeri: „Orice vot dat AUR va fi un vot irosit”

Sondaj: Pe cine vor românii să voteze la alegerile parlamentare? Lider este PSD, iar PNL și AUR se bat „cot la cot” pentru a doua poziție

abonare newsletter