Politică

Dumitru Buzatu, reținut de procurorii DNA! Denunțătorul care a colaborat cu DNA, un om de afaceri din Cluj

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a fost reținut de DNA pentru luare de mită. Denunțătorul care a colaborat cu DNA este un om de afaceri din Cluj, din domeniul construcțiilor, căruia Buzatu i-a cerut mită pentru reabilitarea unui drum.

Dumitru Buzatu, reținut de procurorii DNA. Inquam Photos / Octav Ganea Dumitru Buzatu, reținut de procurorii DNA. Inquam Photos / Octav Ganea

 

 


 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, după ce vineri a fost prins în flagrant în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei. Potrivit surselor citate de Agerpres, Buzatu ar fi cerut banii unui om de afaceri din Cluj pentru acordarea unui contract de reabilitare și modernizare a unor drumuri din Vaslui.


 

Denunțătorul care a colaborat cu DNA (are calitatea de martor în dosar) este un om de afaceri din Cluj, din domeniul construcțiilor, care voia sa construiască un drum.


Propunerea de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui va fi trimisă la Tribunalul Vaslui. Dumitru Buzatu a fost adus în jurul orei 04,00 la audieri, după ce, în prealabil, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţa acestuia din comuna vasluiană Ştefan cel Mare.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.


Potrivit unor surse judiciare, Buzatu ar fi cerut bani unui om de afaceri din Cluj, în legătură cu atribuirea unui contract în valoare de 12.337.089 lei. Acesta viza reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţ.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD.


Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui. În legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004, a fost membru al grupului parlamentar de prietenie cu Cuba.În 2022, fiul baronului PSD de Vaslui Dumitru Buzatu a fost numit de premierul de atunci, Nicolae Ciucă, într-o poziție cheie în Secretariatul General al Guvernului. Tudor Buzatu a fost promovat politic și în guvernul Dăncilă. Detalii aici.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Polițist arestat pentru luare de mită. Oferea informații despre anchete traficanților de droguri

abonare newsletter