Politică

Reacția primarului Emil Boc la gloanțele aduse în Parlament de o colaboratoare AUR: „Doamne ferește, aceste lucruri trebuie curmate”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, joi, că gestul de a introduce gloanțe în Parlamentul României reprezintă o „deviere” de la regimul democratic, iar aceste lucruri trebuie „curmate”.

Gloanțe în Parlament. Sursă foto digi24.ro Gloanțe în Parlament. Sursă foto digi24.ro

 

„Unii deviază de la regimul democratic încercând să intre cu gloanțe în instituții fundamentale ale statului. Așa ceva este, Doamne ferește, numai în perioada de tristă amintire, neagră, din perioada interbelică, de ascensiune a extremismului și autoritarismului am avut de a face. Aceste lucruri trebuie curmate, toți trebuie să luăm atitudine fără echivoc, să nu stăm deoparte. Asta ține de siguranța și securitatea fiecăruia dintre noi”, a decrat fostul premier Emil Boc, joi, la o emisiune radio.


Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a declarat că o femeie care apare pe o listă cu colaboratorii partidului extremist AUR a fost prinsă miercuri la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului cu patru gloanțe. Numele femeii este Elena Ariadna Cîrligeanu, a declarat Simonis. 

Potrivit unui comunicat AUR, ea figurează că membru al  Biroului Național de Conducere al partidului.


Ariadna Elena Cîrligeanu are 22 de ani și în postări de pe Facebook sau articole de presă apare ca fiind președintele filialei AUR din Botoșani, președintele Organizației de Tineret din partid și președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 din care a făcut parte încă de la înființare. 

Consiliera AUR a declarat la audieri că a primit gloanțele de ziua ei de la un prieten și voia să le facă breloc. Evorba despre patru proiectile provenite de la cartușe letale pe care Elena Ariadna Cîrligeanu le afla în buzunarul exterior al gecii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Vapingul”, asimilat fumatului? Țigările electronice ar putea fi interzise în spațiile publice, în școli, dar și în restaurante și baruri

Deputatul USR Cluj Viorel Băltărețu cere în Parlament urgentarea construirii unei noi maternități în Cluj-Napoca

Europarlamentarul Ștefănuță a avut dreptate: Aeroportul din Viena trece peste drepturile românilor. Mai multe controale de securitate sunt ilegale

Ultimele Stiri
abonare newsletter